Sport 2017. 11. 28.

Sport éj a Petőfi Sándor Általános Iskolában

Éjszakába nyúló sportprogramot szerveztek a Petőfi Sándor Általános Iskolában november 24-én, mellyel Kiss János testnevelő tanárra, az iskola egykori igazgatóhelyettesére is emlékeztek. A diákok mellett a tanárok és a szülők is bekapcsolódtak a versenyekbe, így a rendezvény a sportolás és a tiszteletadás mellett a csapatépítésre is lehetőséget adott. 

Több százan mozogtak a Petőfi Sándor Általános Iskola Sport 8 nevet viselő rendezvényén. A legkedveltebbek kétség kívül a labdajátékok, így a foci és a kosárlabda volt, de lehetett jógázni, zumbázni, pingpongozni, tollasozni, csocsózni, de nem hiányoztak az éjszakába nyúló programról a társasjátékok és az Xbox sem.

„Sportos iskola vagyunk, számunkra a rendszeres mozgás nagyon fontos. Ugyanakkor ezzel a második alkalommal megszervezett Sport 8-vel kollégánkra, Kiss Jánosra is emlékezünk. Egykori testnevelő tanárunk diákjai számos atlétika és floorball versenyen remekeltek, bizonyára örülne, ha látná, hogy ennyi embert sikerült megmozgatnunk egyetlen este alatt, hiszen nem csak a diákok sportolnak, de a tanári kar és a szülők is részt vesznek az összecsapásokban” – mondta el a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője, Molnár Csabáné.

A Sport 8-en tavaly 500-600 fő vett részt, az idei cél a 800 volt. Az intézmény vezetője elárulta azt is, hogy gyermekkora óta pingpongozik, több tanulótól kapott kihívást, melyeknek eleget is tett. Az egyik szülő két kabalafigurát készített az iskolának. Ezeknek egyrészt nevet lehetett adni, másrészt a program végén „vándorserlegként” megkapta az az alsós és felsős osztály, amelyikből a legtöbben regisztrálták magukat az egyes küzdelmekre. A programon több bemutatót láthattak az érdeklődők, itt lépett fel például először a Street Generations nemrégiben alakult junior csapata, és a fit-kides lányok is.

Képgaléria: