Sport 2012. 02. 01.

Sportbálon díjazták az év sportolóit Dél-Komáromban

A Komáromi Kulturális Sport és Szabadidő Kft. január 28-án rendezte meg hagyományosnak számító sportbálját, ahol a 2011-es év legjobb sportolóit, csapatát és edzőjét is díjazták. Komárom számos Világ- vagy Európa-bajnokkal, és világkupa-győztessel büszkélkedhet. A 2011-ben elért eredmények pedig különös fontossággal bírtak, hiszen több esetben is kvalifikációt jelentettek a londoni olimpiára. A díjakat, elismeréseket a városvezetés adta át.

A sportünnepen elsőként a Jó tanuló-jó sportoló díjak kerültek kiosztásra. Az elismerésben azok az általános és középiskolások részesültek, akik a 2010-2011-es tanévben a Magyar Diáksport Szövetség vagy a szakszövetségek által rendezett diákolimpián értek el helyezést, ráadásul a tanulmányi eredményük is kiváló volt.

Az Év Junior Sportolója díjat Szijj Katinka, a Komáromi Városi Sportegyesület válogatott sportlövője és Konrád Krisztián, az Alex SE erőemelője kapta meg.

Kiosztották az Év Edzője díjat is, amit Kisvárdai István (Komáromi VSE), az ország legeredményesebb sportlövő klubjának edzője érdemelt ki, hiszen a 2011-es évben számos versenyzője, így Szijj Katinka, Karmacsi Ildikó, Kapás István és Nagy Sándor nagyszerű eredményeket ért el.

A Komárom Körzeti Diáksport Bizottság minden évben elismeri a testnevelők munkáját is. Nem volt ez máshogy idén sem. 2011-ben a Komárom Város Testnevelő díját Turi Józsefné, a koppánymonostori Dózsa György Általános Iskola pedagógusa kapta. Mindenki Babi nénije 40 éves pályafutása alatt labdarúgó palántákat és remek atlétákat nevelt ki. Futóival rendszeresen vett részt a Tó kupa és az Erőd kupa versenyein.

Első ízben adták át az Év Csapatsportolója díjat. A nők közül az elismerést Váradi Vivien, a Szőnyi Palánkdöngetők Körének floorball játékosa érdemelte ki, többek közt azért, mert remek vezéregyéniségének is köszönhetően klubjával bronzérmet szerzett a 2010-2011-es bajnokságon. A férfiak közül szintén egy SZPK játékos, Szabó Tibor bizonyult a legjobbnak, aki góljaival nagymértékben hozzájárult első osztályú csapata sikeréhez.

Az Év Csapata díjra a Komáromi AC NB II-es junior női csapatát, a Komáromi Városi Sportegyesület tenisz csapatát és az SZPK-Nokia férfi floorball csapatát jelölték. A kitüntető címet végül a Magyar Kupagyőztes és az OB I-es bajnoki ezüstérmes Szőnyi Palánkdöngetők Köre nyerte el.

Az Év Sportolójának Karmacsi Ildikót és Sidi Pétert választották. Karmacsi Ildikó a Komáromi Városi Sportegyesület sportlövője 3 x 20 összetettben országos bajnok lett, a Koreai Világkupán a negyedik, míg a Müncheni Világkupán a nyolcadik helyezést érte el. Sidi Péter sportlövő olimpikonunk, a londoni játékok éremesélyese tavaly Európa bajnokságot nyert légpuskában, kisöbű szabadpuska 3 x 40 összetettben és számszeríjban, továbbá EB ezüstöt szerzett nagyöbű sportpuskában és nagyöbű standardpuskában.

Végezetül megválasztották Komárom Legnépszerűbb Sportolóját is. Szavazni az összes egyéni és csapatsportolóra lehetett. A díjat Vadkerti Adél, a tatai Old Lake Golf Klub golfozója kapta, akit a 2011-es eredményei alapján beválogattak a Jövő Csillagai válogatott csapatba.

(forrás: komarom.hu)