Sport Dél-komárom 2018. 03. 22.

Sportfejlesztések és támogatások, Dél-Komáromban is

A TAO-s támogatásoknak köszönhetően további sportfejlesztések valósulnak majd meg Dél-Komáromban. Az önkormányzat 80 millió forintos önrésszel járul hozzá a beruházásokhoz. 

A komáromi sportegyesületek folyamatosan fejlődnek és évről évre egyre több gyereknek biztosítanak sportolási lehetőséget, nagyban köszönhetően a TAO-s támogatásoknak. Az önkormányzat a támogatás elnyeréséhez szükséges közel 80 millió forintos önrészt a Komárom Városi Sportegyesület számára biztosítja, azon belül is a labdarúgás, a kézilabda, a röplabda és a kosárlabda szakosztálynak.

„Kimondottan jó a TAO rendszer. Egyebek közt a Molaj városrészen található tornaterem energetikailag teljesen megújul, valamint a sportcsarnok vizesblokkjainak felújítása is megtörténik” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere.

A szakosztályok mindegyike az utánpótlás nevelés feladataira, személyi jellegű bérek és bérezések, valamint továbbképzésekre, illetve tárgyi eszközök beszerezésére kap támogatást a vállalkozásoktól.

A TAO-rendszernek köszönhetően a város sportlétesítményeit folyamatosan tudjuk fejleszteni és több évtizede elmaradt energetikai és egyéb felújításokat tudunk ennek köszönhetően megoldani – tette hozzá Molnár Attila.

(komaromhirado.hu)