Régió Dél-komárom 2020. 06. 12.

Szabadidőparkot és csónakházat adtak át Bábolnán

Bábolnán átadták a volt téglagyár területén kialakított szabadidőparkot, valamint a hozzá kapcsolódó csónakházat. A beruházás 780 millió forintos pályázati támogatásból valósult meg a 9 hektáros területen.

    Horváth Klára, a Komárom-Esztergom megyei település független polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a fejlesztés során két tavat alakítottak ki, tenisz- és BMX-pályát, valamint játszóteret hoztak létre, sétáló- és futóutakat jelöltek ki.

    A terület mellett átadott csónakház a szabadidőpark turisztikai szolgáltatásait kiegészítve sport-, civil, közösségi és turisztikai rendezvényeknek ad helyet, kiscsoportos rendezvények, szakmai programok megvalósítására is alkalmas.

    A most átadott létesítmény mellett július elsején nyílik meg a Bábolna Strand- és Termálfürdő, amely télen 350, nyáron 1100 vendéget fogadhat.

    Az egymáshoz kapcsolódó fejlesztések teljes beruházási összege eléri a 3,5 milliárd forintot, ebből a település 1 milliárd forintot uniós támogatásként kapott, 1,2 milliárd forint hitelt vett fel, 1,3 milliárd forintot pedig saját költségvetéséből biztosított.

(mti)