Turizmus Dél-komárom 2023. 09. 07.

E hónapban több tematikus túrát is szervez Dél-Komárom

A Sétálj velünk a múzeumig elnevezésű program szeptember 16-án, míg a Nemes ló kalandok című, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokot bemutató túra szeptember 23-án indul.

– Jövő héten szombaton (09.16) mindenkit várunk egy felejthetetlen gyalogtúrára, amelynek során Dél-Komáromból indulva az Erzsébet-hídon átsétálunk az észak-komáromi Nádor utcához, ahol idegenvezetőnk a Lehár tértől, egészen a Klapka térig kalauzolja majd a csoportot. Az észak-komáromi városnézés után a programot a Brigetio Öröksége Látogatóközpontban zárjuk, ahol a tárlatvezetést követően különböző római korhoz köthető ügyességi és társasjátékokon vehetünk részt – tudtuk meg Proczeller Tamástól, a dél-komáromi Tourinform iroda vezetőjétől.

A csoport 10 órakor indul a Tourinform iroda elől, (2900 Komárom Igmándi út 2.).

A szeptember 23-án tartandó Nemes ló kalandok egy különleges lovas témájú kirándulást ígér. A résztvevők megismerkedhetnek a lovakkal kapcsolatos kultúrával és történelemmel.

– Úticélunk ezúttal a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok ahol betekintést kapunk abban, hogy miként élik mindennapjaikat a lovak és hogyan gondozzák őket. A program során megismerkedünk a ménesudvarral, a ménestörténeti kiállítással, a lovardával, a lovaglás történetével. Betekintés nyújtunk a lovászat rejtelmeibe, a lovas sportok világában. A csoport 9.30-kor indul Bábolnára, a Tourinform iroda elől, és kb. 15.30-ra érkeznek vissza Komáromba – tette hozzá Proczeller Tamás.

A részvétel minkét túra esetébe 6 éves korig ingyenes!

További információ az iranykomarom.hu oldalon ITT és ITT!