Kultúra Dél-komárom 2019. 04. 09.

Szállj költemény!

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünnepelik Magyarországon. A jeles nap alkalmából számos elismert művész adott már estet a korábbi években Dél-Komáromban. Volt már vendég Földes László Hobo, Dörner György vagy épp Koncz Gábor is. Ezúttal Észak – és Dél-Komárom együtt ünnepli a magyar lírát.

Ahogy az a komarom.hu oldalon is olvasható, az észak-komáromi Kultúrpalota dísztermében április 11-én, 18.00 órától Duray Miklós író, egyetemi tanár, Batta György költő, színműíró, szerkesztő, valamint Szentesi Zöldi László újságíró beszélget a magyar költészetről, a magyarságról, a nemzettudatról. Moderátor, Oláh Kálmán Pro Urbe-díjas tanár. Az esten közreműködik: Boráros Imre, Kossuth-díjas színművész, Dráfi Mátyás, Jászai Mari-díjas színművész, Gál László, Latinovits-díjas előadóművész, Nagy Ferenc versmondó, Bukovszky Orsolya, valamint a Borostyán Együttes. Szervező: Komárom Város és a Kárpátia Sport Polgári Társulás.

Április 12-én 8.30-tól „Tavaszváró március” címmel versmondó délelőttre hív a dél-komáromi Gyermekkönyvtár.

Szintén április 12-én 14.30-tól „Egy kávéházi délután Ady Endre világából” címmel rendez szavalóversenyt a Monostori Kulturális Egyesület a koppánymonostori Dózsa György Művelődési Házban.

A rendezvénysorozat április 17-én zárul, mikor is reggel 9.00 órától Főkolompos zenekar ad verses reggelit az óvodásoknak a dél-komáromi Arany 17. Rendezvényközpontban. Terítéken többek között József Attila, Nagy László, Petőfi Sándor és Weöres Sándor költeményei.