Város 2019. 10. 16.

Számos illegális hulladéklerakót számoltak fel Dél-Komáromban

A város önkormányzata nemrég támogatási kérelmet nyújtott be az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett „Az illegális hulladéklerakók felszámolása” elnevezésű pályázatra. A beadvány pozitív elbírálást kapott.

A településen több évtizede működik a szervezett hulladékszállítás, ennek ellenére a város több területén kialakultak illegális hulladéklerakók. Az idén januári felmérések alapján az illegálisan hulladék mennyisége közel 350 m3. Ezek felszámolását meghirdetett szemétszedési akció keretén belül valósította meg az önkormányzat önkéntesek és iskolások bevonásával.

Megtisztították többek között a Gravecz dűlő területét, az új Csillag lakóteleppel szembeni részt, a Zrínyi utca végét, a 13-as úttal párhuzamos földút melletti területet, a Lengyár lakótelep garázssorát, a Puskaporos utca folytatását, a Frigyes lakótelep mögötti nyárfást, a Mol lakótelepi garázsok mögötti területet, a koppánymonostori kerékpárút melletti részt valamint az Eurovelo 6 kerékpárutat Ács irányába.

– A hulladék elszállítását engedéllyel rendelkező szolgáltató végezte. A projektnek köszönhetően mintegy 337 m3 illegálisan lerakott hulladék elszállításáról gondoskodtunk, egy tisztább, élhetőbb város érdekében – olvasható a pályázatíró csoport sajtóközleményében.