Kultúra Dél-komárom 2019. 09. 17.

Személyesen vár mindenkit a polgármester a Csillagerődbe!

Tegnap délután került ki a város hivatalos Facebook-oldalára egy poszt, amelyben dr. Molnár Attila, dél-komáromi városvezető nyílt napra invitálja a komáromiakat ezen a hétvégén.

Hamarosan befejeződik a Csillagerőd építészeti beruházása – olvasható a meghívóban. A munkálatok után a Szépművészeti Múzeum restaurátorai érkeznek a helyszínre, hogy megkezdjék a közel 250 darab rendkívül értékes szobormásolat elhelyezését. Erre az időszakra, amely előre láthatólag közel fél évet vesz igénybe, a Csillagerőd teljes lezárásra kerül.

Városvezetőként szerettem volna, hogy a komáromiak jelen állapotában is megtekinthessék a pazar és felújított épületegyüttest! Ezért kifejezett kérésemre a beruházó Liget Budapest Projekt vezetésével együtt nyílt napokat hirdetünk a Mesterségek dicsérete rendezvénysorozat idejére, azaz az előttünk álló hétvégére, szeptember 20-21-22-re.

Szeretettel várom Önöket pénteken 16.00 órától 18 óráig, szombaton 10.00 órától 18 óráig, valamint vasárnap 10.00 órától 18.00 óráig a Csillagerdőbe, ahol minden fél órában szakemberek tartanak tárlatvezetést – fogalmaz a posztban dr. Molnár Attila.

A helyszíni regisztráció mellett előzetes bejelentkezésre a Monostori erőd Facebook-oldalán van lehetőségük!

Találkozzunk hétvégén a Csillagerődben!