Régió 2018. 09. 17.

Szeptember 22-én ingyen vonatozhatunk Komárom és Pozsony között

A RegioJet idén is bekapcsolódik Európa egyik legnagyobb környezetvédelmi kezdeményezésébe, az Európai Mobilitás Hetébe. A vasúttársaság szeptember 22-én egész nap ingyen szállítja majd utasait Pozsony és Komárom között. 

A vállalat célja az akcióval, hogy bemutassa az alternatív közlekedési eszközök előnyeit, különös tekintettel a vasúti közlekedésre. Éppen ezért szeptember 22-én, szombaton egész nap ingyen szállítja majd utasait a legforgalmasabbnak számító Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom vonalon. A kedvezményt a pozsonyi lakosok akkor is igénybe vehetik, ha csak a városon belül szeretnének közlekedni.

A RegioJet magántulajdonú vasúttársaság ezzel a kezdeményezésével is arra szeretné biztatni az embereket, hogy kevesebbet használják személyautóikat. Emellett a vonattal közlekedők táborát is szívesen gyarapítaná.

„Hatalmas érdeklődésre számítunk a nap során, éppen ezért szükség esetén készek vagyunk megerősíteni vonatainkat. Az utasoknak nem kell majd jegyet vásárolniuk és nem kell majd kutatniuk jegyeik után. Elég lesz, ha csak felülnek sárga szerelvényeinkre. Az utazással kapcsolatos költségeket a RegioJet saját zsebből fizeti” – áll a szöveg a vasúttársaság honlapján.

A Európai Mobilitási Hét idén szeptember 16-tól 22-ig tart.

(regiojet.sk)