Podcast 2024. 05. 22.

Szia Podcast: EP-választások a Fico-merénylet árnyékában

Egy nappal a Robert Fico ellen elkövetett merénylet-kísérlet után Orosz Örssel beszélgettünk a politikai pálya veszélyeiről, a kampány aktuális és hirtelen átalakulásáról, hoodie-s és gumicsizmás akciókról, elvesztegetett szavazatokról, Ódor Lajosról, választási vitáról és az EP működéséről. „Nem dumálok, teszem a dolgom!” – Orosz Örs ezúttal dumál is, mindamellett, hogy teszi a dolgát!

  • Elmaradt a nagy EP-választási vita a Révben Ódor Lajossal és Hamran Istvánnal. Helyette viszont hatalmas fennforgás alakult ki Fico meglövésével kapcsolatban. Hogy néz ki a lenyomata egy ilyen esetnek egy politikus életében?
  • Veszélyesnek számít politikusnak lenni? Egy ilyen merénylet függvényében elgondolkodik az ember?
  • Magyarországi médiumban is Örsöt idézték, hogyan lehet kritikát megfogalmazni ízlésesen, de nem kifejezetten előnyt kovácsolandó módon más tragédiáját meglovagolva…
  • A helyi aktivistaként, értékmentőként, megyei képviselőként és környezetvédőként ismert Orosz Örsöt mi motiválja az Európai Parlamentbe való bejutás kapcsán? Hol tudja a fizetéssel járó motiváció felülírni a magasztosabb célt, és hogyan tudhat okosan és hatékonyan összefonódni a kettő?
  • Manapság az embereknek semmi sem lenne jó… Mit reagál Örs az ilyen olyan károgó hangokra?

Kapucnis pulcsi, gumicsizma az öltönyben feszítés helyett. Közelebb hozzuk az oly’ távolinak tűnő brüsszeli vonalat. Hogy megtudjuk, mire jó egy EP-képviselőnyi porszem egy uniós gépezetben egyáltalán?

5 éve nem sikerült kijutnia magyar EP-képviselőnek Szlovákiából, mert az akkori MKP-nak 4,9 százaléka volt, a Híd pedig 2,6-kal csúszott le róla. Mi változott azóta? Miért nem elfecsérelt szavazat magyar képviselőre tenni a voksunkat, és mi a helyzet Ódor Lajos szerepével?

Hallgasd meg az Orosz Örssel készült podcastet itt:

Beszélgetéseinket megtalálod az alábbi felületeken. Iratkozz fel Youtube csatornánkra – ne csak olvass, hanem hallgass, és legújabban nézz is minket! 🙂

Spotify: https://bit.ly/SpotifySziaPodcast
Apple podcast⁠: https://bit.ly/AppleSziaPodcast
Google podcast⁠: https://bit.ly/GoogleSziaPodcast