Kultúra 2023. 07. 26.

Szia Podcast: Gombaszög Orosz Örs szemüvegén át

Épp hogy véget ért a Gombaszögi Nyári Tábor, már kezdetét is veheti a jövő évi szervezkedés. Az összességében 95 éves múlttal rendelkező rendezvényen idén 35 programhelyszínen, 6 zenei színpadon 500-nál is több programot bonyolítottak le a szervezők. A Szia podcast vendége Orosz Örs.

Gombaszögön járt például Azahriah, Rúzsa Magdi, az Osszián, a Belga, és több tízezer ember fordult meg a völgyben. Az, hogy mindez megvalósuljon, több mint 400 önkéntes szervező munkáját dicséri. Orosz Örs, a rendezvényt szervező Sine Metu polgári társulás elnöke a Szia Podcast adásában elmondott mindent, amire kíváncsiak voltunk.

Hogy áll most a tábor szétszedése? Felfelé ível-e a látogatottság? Lehet ebből egy nemzetközi szinten is érdekelt fesztivál? Van-e olyan, aki kedvezményes gázsiért jön el fellépni? Milyen a visszhangja a multikulturális vonalnak? Kijelöltek-e egy kifejezetten csendes kempingrészleget, és sikerül-e betartani annak tilalmi szabályait?

Örsnek hiányzik-e még valami a gombaszögi bakancslistáról? Inkább csak kiegészítésre szorult a gyűjtemény.

Volt-e már igazi vészhelyzet? Maximum a pókember pozícióban hintázó táborozó esete, hiszen Szlovákia második legnagyobb sugarú kötélhintája saját felelősségre vehető csak igénybe.

Milyen érzés volt 14 év után átadni a főszervezői státuszt Nászaly Gábornak?

Mi a helyzet a fejlesztésekkel a jövőben?

S hogy miért kell esélyt adni a Gombaszögi Nyári Tábornak? A Szia Podcast adásából kiderül!

Podcastjeinket megtalálod az alábbi csatornákon. Iratkozz fel – ne csak olvass, hanem hallgass, és legújabban nézz is minket! 🙂

Spotify: https://bit.ly/SpotifySziaPodcast
Apple podcast⁠: https://bit.ly/AppleSziaPodcast
Google podcast⁠: https://bit.ly/GoogleSziaPodcast