Podcast 2024. 05. 16.

Szia Podcast: Fáj a hátad? A gerinctorna a megoldás!

Mindenkinek fáj a háta, szakaszosan, vagy folyamatosan, de mennyire bánunk el vele könnyen? Halogatjuk, hogy majd elmúlik, és inkább szedjük a fájdalomcsillapítót? Balogh Kinga a Tudatos Test megálmodója a Szia Podcastben mesélt a gyógyszermentes módszerről, hiszen testtartásjavítással foglalkozik. A mai ülő, görnyedő társadalmi kultúrában pedig erre hihetetlen nagy szükség van.

Lelazulás, átmozgatás, kikapcsolás, felszabadulás. Nem csak a bántalmakat, de a problémákat is kisóhajtja Kingánál az ember. Tud jócskán izzasztó órákat is tartani, de alapvetően nem elfáradni megy hozzá az ember, hanem átmozgatni az elgémberedett tagokat, a letapadt izmokat fellazítani. A gerinctorna egy jógaelemekkel tűzdelt mozgásforma. A Tudatos Test pedig az a hely, ahol éri jó hangulatot teremteni és bátran nevetni.

Hogy épül fel az órája? Mit ad az a bizonyos, mindenki által kedvencként emlegetett rész, a relaxáció? Vajon mi a titka annak, hogy ki tudja kapcsolni az embereket? A búgó hang, a különleges hangszer, amit mond, vagy ezek összessége…

Gondoltad volna, hogy ha felszólításra elengeded a nyelved a szájpadlásodtól, az is kell a teljes lelazuláshoz?

Melyek a leggyakoribb panaszok, ami miatt felkeresik az emberek a Tudatos Test óráit? Az egyéni foglalkozás kinek és miért ajánlott? „Olykor menedzserek, sűrű időbeosztással rendelkező cégvezetők is jönnek megfigyelni a testüket, és legalább egy órára kikapcsolni az agyukat. A titok a légzésfigyelésben van.”

Milyen lehetőségeket tartalmaz egy office jóga? „Cégek számára akár plusz juttatásként is érdemes bevetni, ha valaki kollektívan szeretne tenni az alkalmazottai jólétéért.”

Milyen foglalkozások tesznek jót a gyerekeknek? Melyek az intő jelek, hogy a kicsik tartásával baj van, és milyen hatással lehet ez az önbizalomra a későbbiekben? Mit tehetünk naponta annak érdekében, hogy a testtartásunkat helyes mederben tartsuk?

Eredmények, vissza-visszatérő tornázók, online órák, hangtálmeditációs és relaxációs felvételek.

Van olyan egyáltalán, akinek tökéletes tud maradni egy életen át a testtartása? Ezekről mind szó esett a beszélgetésben:

Beszélgetéseinket megtalálod az alábbi felületeken. Iratkozz fel Youtube csatornánkra – ne csak olvass, hanem hallgass, és legújabban nézz is minket! 🙂

Spotify: https://bit.ly/SpotifySziaPodcast
Apple podcast⁠: https://bit.ly/AppleSziaPodcast
Google podcast⁠: https://bit.ly/GoogleSziaPodcast