Mix Dél-komárom 2022. 04. 12.

Színes, vidám húsvét Dél-Komáromban

A városban több program is várja a családokat húsvét vasárnap és húsvét hétfőn, de az ünnep hetében is – írja a komarom.hu.

Április 17-én, azaz húsvét vasárnap, húsvéti programok és koncert színesíti az ünnepet a Közösségi házban 10 órától. A kertben udvari játékok, arcfestés, csokitojás keresés várja a gyerekeket, 11 órától pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertje szórakoztatja a családokat. A programok – melyek ingyenesen látogathatók – 13 óráig tartanak.

Szintén húsvét vasárnap egész napos ingyenes rendezvénnyel készülnek a Vág utcai Kecskés László Emlékházban a Klapka György Múzeum munkatársai. 10 és 16 óra között húsvéti dekorációkat készíthetnek és csokitojásokat kereshetnek a résztvevők, de a gyerekek a húsvéti nyuszival is találkozhatnak!

A Rex Komáromi Állatvédő Egyesület április 17-én, 10 és 15 óra között nyílt napra várja az érdeklődő állatbarátokat és minden segíteni vágyó önkéntest. A programot az egyesület állat menhelyén rendezik.

Húsvét hétfőn, azaz április 18-án Locsolómentes Nyuszi Murit tartanak a Csillagerődben, ahol 10 órától 17 óráig családi programok várnak mindenkit. Kézműves asztalokkal, tojás készítéssel, díszítéssel, színezéssel, húsvéti díszek készítésével, fajátékokkal, színpadi programokkal készülnek a szervezők.

10.00 órakor Az elátkozott királylányt láthatják az érdeklődők a Magyarock Dalszínház előadásában. Délután egy órától gyerek koncerttel folytatódnak a programok. Kettő órakor a Győri Filharmonikus Egyesület tagjainak előadása, majd négytől Kerekítő interaktív gyermekműsor vár, emellett meglepetés program is lesz ajándékkal.

A részvétel 6 éves korig ingyenes, 6 éves kor felett a Csillagerőd belépő árai az érvényesek. A belépőjegy érvényes a Csillagerőd állandó kiállításának megtekintésére is!