Kultúra Dél-komárom 2024. 01. 23.

Szintet lépett Dél-Komárom kulturális élete

A tavay év végén alakult Komáromi Kulturális Nonprofit Közhasznú Kft. az új évben hivatalosan is megkezdte működését a városban. A szervezetet Komárom Város Önkormányzata és a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. hozta létre azzal a céllal, hogy aktívan részt vegyen a teleülés kulturális életének fejlesztésében és koordinálásában.

A Kft. központi helyszíne a Generációk Háza, valamint az Arany 17. Rendezvényközpont, amelyek szakmai programjainak irányítását a szervezet látja el. A fő cél, hogy ezeket a helyszíneket még tartalmasabbá és változatosabbá tegyék a városiak és környékbeliek számára.

Hajnal Dóra, a Komáromi Kulturális Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a feladatokat, olyan szakemberek látják el, mint Csöppüs Dóra rendezvényszervező, Józsy Judit rendezvényszervező és játszóházvezető. Az épületek működtetéséért Gál László felel, aki emellett a művészeti tevékenységek terén is aktív.

Az ügyvezető elmondta, hogy bár kis csapatként indultak, most már technikai munkatársakkal, hangosítóval és számviteli ügyintézővel is bővültek. Az új ötletek és kreativitás fontos szerepet játszanak a feladatok lelkiismeretes és hatékony elvégzésében.

A jövőben a szervezet továbbra is koordinálja a nemzeti ünnepekhez és jeles napokhoz kapcsolódó ünnepi programokat, valamint színvonalas és szórakoztató programokat is szervez minden korosztály számára.

Szeretnénk valódi közösséget építeni, és olyan rendezvényeket szervezni, amelyek mindenki számára élvezetesek és inspirálók – tette hozzá Hajnal Dóra.