Kultúra 2012. 02. 11.

Sztárok kicsiben-Madaron is

A Madaron, 2012. január 28-án tartott tehetségkutatóról sem lehet kevésbé elismerően vélekedni. Összehasonlítva a lakszakállasi fordulóval a fellépők serege szintén egytől-egyig tudása legjavát nyújtotta, hogy a lehető legkiemelkedőbb mértékben elkápráztassa az ebből az alkalomból összegyűlt nézőközönséget.

A madari produkció azonban merőben más képet nyújtott, hiszen az általános iskola felső tagozatos diákjai Sztárok kicsiben címszó alatt vetélkedtek egymással. Táncos, énekes fellépésekben volt részünk, s gyakorta valóban az igazi sztárok kisebb, gyermekkori énjét véltük felfedezni, annyira megdöbbentő hasonlóságot, mozgáskészségnek lehettünk szemtanúi.

A helyi főszervezők, Mácsodi Anna és Fišer Angéla örömmel avattak be a kulisszatitkok részleteibe, s fejtették ki bővebben az egész rendezvénysorozat lényegét. A korábbi 6 község helyett idén 17 helyről voltak jelentkezők, akiket 4 csoportra osztottak. Míg az előző évben helyezést elért fiatalok szintén felléptek lehetséges jövőképet mutatva az idei résztvevőknek, addig a jelenlegi versenyzők igyekeztek maximális mértékben birtokba venni a színpadot, s lenyűgözni a zsűrit.

A Cool Club CC polgári társulás elnökének, Kiss Györgynek a nyilatkozatából kiderült, hogy ezen versenyforma során mindenekelőtt a felső tagozatos gyermekek színpadi mozgásának fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. Ügyelnek azonban a fontos részletekre is, mint a táncok koreográfiája, de nem kerüli el figyelmüket a hétről-hétre való felkészülésre ösztönzés sem. A rendezvénysorozat gálájára Gútán kerül majd sor 2012. április 7-én.

(kép és szöveg: Virágh Mária)

Szólj hozzá!