Zöld Dél-komárom 2023. 01. 19.

Tavaszra kész a megújult Zöld Komárom kiadvány

Dél-Komárom nagy hangsúlyt fektet a zöld szemléletre. Tavaly előtt napvilágot látott a ZöldKomárom elnevezésű ingyenes ismeretterjesztő kiadvány, melyet idén megújult formában is kézbe vehetünk majd.

Juhász Márton, a kötet egyik szakmai tanácsadója elmondta: a kiadvány egyszerre szolgálja a turisztikai és idegenforgalmi célokat, valamint a szakmát is, hiszen Észak- és Dél-Komárom természeti értékeit, flóráját és faunáját mutatja be.

A számos színes fotóval teletűzdelt füzetből a helyi védett területek mellet, az oltalom alatt álló, Komáromban megtalálható növényeket, rovarokat, hüllőket, madarakat és emlősöket is megismerhetünk, de megtudhatjuk azt is, hogy környezetvédelmi szempontból miért számít országos viszonylatban is kuriózumnak a Monostori erőd és környéke.

A ZöldKomárom füzetben a fentieken túl ajánlott túra- és kirándulóútvonalakat is találunk majd, de külön fejezet szól a ZöldKomárom alkalmazás használatáról is. A szerkesztők ezeken felül olyan kiváló kirándulóhelyeket is a figyelmünkbe ajánlanak, mint a szőnyi-szigetek, a Szent Pál-sziget, vagy épp a Rüdiger tavak.

A ZöldKomárom kiadvány a tervek szerint a tavasz elejétől lesz hozzáférhető! Keressék a dél-komáromi Tourinform irodában!

A füzet írta és szerkesztette Juhász Márton, Pénzes László, Bognár Balázs és Fiknerné Sulcz Ágnes.