Turizmus Dél-komárom 2023. 04. 13.

Új turisztikai kiadvánnyal készül Dél-Komárom a szezonra

A város mindig is nagy hangsúlyt fektetett a zöld szemlélet megerősítésére. Ez a gondolatiság vezette a Városmarketing Kft. illetve a helyi Tourinform Iroda munkatársait is, mikor helyi természetvédő szakemberek (Juhász Márton, Fiknerné Sulcz Ágnes, Pénzes László, Bognár Balázs) bevonásával kiadták új, ZöldKomárom elnevezésű kiadványukat.

Proczeller Tamás irodavezetőtől megtudtuk, évekkel korábban már megjelent egy hasonló tematikájú füzet, ugyanakkor a mostani jóval aktuálisabb, informatívabb az elődjénél.

Nem csupán a Duna és annak természetes élővilága, a Szent Pál-sziget, a szőnyi szigetek, a kórházkert, a Rüdiger tavak, a Jókai liget, a Kállay Ödön- emlékpark, vagy épp a környező Bélapuszta és Nagyherkály puszta szerepel a kiadványban, de ajánlunk benne kerékpáros útvonalakat, bemutatjuk a néhány évvel ezelőtt elkészült ZöldKomárom mobil alkalmazást, felhívjuk a figyelmet a városi elektromos-kerékpár kölcsönző rendszerre, a KOMBIBike-ra, ugyanúgy, mint a koppánymonostori szabadstrandra, és a helyi kenubérlési lehetőségekre is. Ezen felül a kiadvány annyira aktuális, hogy már szerepel benne a jelenleg kialakítása alatt álló, de a szezonban már elérhető Szent Pál-szigeti tanösvény útvonala is – nyilatkozta az irodavezető.

Ez utóbbi tanösvényt szintén a Városmarketing Kft. telepíti a szigetre. A tíz információs táblából álló tematikus túraútvonalon az ártérrel, a természetvédelmi oltalom alatt álló élőlényvilággal, a faóriások erdöjével, ritka vagy védett növényfajokkal, a helyre jellemző emlősökkel, madarakkal, kétéltűekkel, hüllőkkel, rovarokkal, halakkal és az ártéri gazdálkodással ismerkedhetünk meg.

Proczeller Tamástól megtudtuk azt is, hogy a Tourinform iroda a nyár folyamán több tematikus túrát is szervez a szigetre.

A ZöldKomárom kiadványt keressék a dél-komáromi Tourinformban, az Igmándi út 2. szám alatt, továbbá letölthető a zoldkomarom.hu oldalról és az iranykomarom.hu oldalról is.