Kultúra Dél-komárom 2023. 05. 23.

Telt házzal indítja a nyarat a dél-komáromi Lovas Színház

A teátrum május 26-án és 27-én este 19 órától mutatja be a Lóvátett lovasok című zenés komédiát.

A megtörtént események alapján készült, napjainkban játszódó történet, igazi családi kikapcsolódás, sok humorral , garantált nevetéssel, tanulságos végkifejlettel.

Gázsi az öreg lókupec kiszabadul a börtönből, hazaérve elhatározza, hogy jó útra tér, fiának és lányának is jó példát fog mutatni a jövőben, de már az első pillanatban is meginog, amikor kiderül, hogy megdöglött az a ló amire a börtönben cellatársa rokonaitól nagy előleget kapott a családja. Még csak tetézi a bajt, hogy fia Rómeó és barátja Merkució nem akarnak felhagyni a kupeckedéssel, Az már csak hab a tortán, hogy a család akarata ellenére, lánya Jenifer, aki már gimnáziumba jár tovább akar tanulni és még egy lovas iskolába is beiratkozott. Itt ismerkedik meg élete szerelmével, akitől gyermeket is vár, feleségül akar menni hozzá. Az igazi probléma amikor kiderül a fiatalember foglakozása…

Innen nincs megállás a nevetésben! Természetesen a darabban sok ló és speciális lovas jelenetek is láthatók, hiszen ez a Magyar Lovas Színház Komárom!

A darabot Márkos Attila írta, a zenét pedig Szűts István szerezte. A tervezett szereposztás szerint színpadra lép Zayzon Csaba, Krajnik -Balogh Gábor, Deák Fruzsina, Geri Tamás, Bucsi Annamária, Ágoston Máté, Kósa Zsolt, Derzsi György, Szabó Gyula Győző, valamint Fehér Nóra. Közreműködik a Magyar Lovas Színház Komárom tánckara és lovasai.

A teátrum idén további három előadással is készül, így szeptember 22-23-án, Operett gálát tartanak, október 21-én a Háry János című zenés darabot mutatják be, december 2-án pedig Mikulás gálára kerül sor.

További információ a Facebookon és a színház honlapján érhető el!