Város Dél-komárom 2020. 01. 28.

Telt házzal működik a dél-komáromi hajléktalanszálló

Fagyos éjszakákkal és nappali mínuszokkal már javában tart a hideg téli idő, amely elől a fedél nélküliek a hajléktalanszállón keresnek menedéket.

A dél-komáromi szállóra a városból és a környező településekről érkeznek a rászorulók.

Kiss Szilvia a Hajléktalanok Menedékháza részlegvezetője elmondta: az éjjeli menedékhelyen 13, az időszakos férőhelyen 10 főt tudnak fogadni, így szükség esetén összesen 23 embert tudnak elhelyezni. A nappali melegedőben napközben tisztálkodási és mosási lehetőséget biztosítanak a rászorulóknak, akik naponta egyszer meleg ételt is kapnak.

Az elmúlt évben naponta közel negyvenen vették igénybe a szolgáltatásokat a komáromi hajléktalanszállón, melyet folyamatosan fejlesztenek.

A múlt év végén a nappali melegedőben kicserélték a nyílászárókat, új függönyöket, mosógépet és szárítógépet szereztek be. A helységek festése mellett, a kamerarendszert is bővítették, valamint egy pályázatnak köszönhetően a rászorulókat étrendkiegészítő vitaminokkal is ellátják.

Dél-Komáromban a naponta többször is zsíros kenyeret és forró teát osztanak a fedél nélkülieknek az Utcai Szociális Segítők Egyesülete munkatársai, akik éjjel nappal hívhatók az 511-028-as számon.