Mix 2022. 10. 12.

Tetőszigeteléstől az útkezelésig: egyedi szigetelőanyagot fejlesztett ki egy komáromi családi vállalkozás

A családi vállalkozásként üzemelő, kabátfalusi KEERflex s.r.o. nem csupán attól számít különlegesnek, hogy az országban az egyetlen szigetelőanyag-gyártó cég, de ráadásul egy valóban egyedülálló termék megalkotásával teszi mindezt. A GUMOFLEX fantázianévre hallgató hidroizolációs anyag egyedi jellegét a gumis tulajdonsága adja, valamint, hogy a tetőszigeteléstől az útkezelésen át a nagymama biciklijének javításáig mindenre használható.

Habár a GUMOFLEX terméket gyártó KEERflex s.r.o. családi vállalkozás 2020-ban kezdte meg hivatalos működését, a termék fejlesztése még a vállalkozás indulása előtt jó pár évet felölelt. „A saját vállalkozás létrehozásának ötlete férjemtől származik, a tevékenység és a termék egy ideig azonban még kérdéses volt. Miután viszont épp építkeztünk és gondunk akadt, hogy nem találunk egy igazán megbízható szigetelőanyagot sem, akkor ötlöttük ki négyen, lányommal és párjával közösen, hogy miért ne hozhatnánk létre egy saját szigetelőanyagot, mely nem csak minőségi, de időtálló és egyedi. Mivel egész családunkhoz, már több generáció óta közel áll a fizika és a kémia, így nem jelentett számunkra problémát az új anyaggal való kísérletezés. A házunk ezt követően egy valódi kis laboratóriummá alakult, ahol újabbnál újabb összetevőket próbálgattunk. Természetesen sok próbálkozásunk volt, míg az alkotórészekből sikerült létrehoznunk a megfelelő anyagot. De annál nagyobb volt az elégedettségünk, mikor éreztük, beérett a munkánk gyümölcse“ – mesélt a különleges szigetelőanyag fejlesztéséről Rákóczi Erika, aki a családi vállalkozás ügyvezetői feladataiért felelős.

A kis boszorkánykonyhában megszületett szigetelőanyag a GUMOFLEX nevet kapta, mely utal különleges jellegére. Hiszen egy olyan, hidroizolációs feladatokat ellátó, latex alapú folyékony ragasztóról beszélünk, mely kissé flexibilis és a változó hőmérséklethez is idomul, ezáltal csak nyúlik és zsugorodik, de nem reped meg. Erikáék az otthoni tesztelés során érezték, hogy egy olyan terméket sikerült  megalkotniuk, mely egyedülálló a piacon. És, hogy mi mindenre használható? Valósággal mindenre! „A GUMOFLEX-et úgy hoztuk létre, hogy bárki képes legyen vele dolgozni és bármilyen felületre és munkára használható legyen, a tetőszigeteléstől az útkezelésig. Mi a mama biciklijét is ezzel ragasztottuk meg, de többek között autó alvázakra, radiátorra, vasra, betonra, Ytongra, zsindelyes- vagy palatetőkre, a kémények körül, klímaberendezésekhez, hőszivattyúkhoz is használható, akár hab helyett is. Emellett korrózió ellen is véd, hiszen megállítja a rozsdásodást“ – mesélt a termék legnagyobb előnyeiről az ügyvezető lánya, ifjabb Rákóczi Erika.

Habár a termék megalkotása sem volt gyerekjáték, a munka oroszlánrésze a különböző vizsgálatok és tanúsítványok beszerzésének formájában várt a családi vállalkozás tagjaira. A jóváhagyási folyamat több, mint egy évig tartott, mely idő alatt bebizonyosodott, hogy a termék valamennyi előírásnak megfelel így megkapta a BUILDING TESTING AND RESEARCH INSTITUTE, Slovak Republic: ISO9001:2015,STN EN ISO 4624:2016,STN EN ISO 527-3,STN EN 15820,STN EN 15818,STN 73 2579 tanúsítványokat is. 

Az engedélyek megszerzése után így jöhetett az igazi munka és a GUMOFLEX nagy tételben történő gyártása. A vállalkozás rövid idő alatt kinőtte magát, így a gyártás is átkerült a Csallóközaranyoson található mezőgazdasági telepre, ahol immár különböző kiszerelésben, 1 kg-os és 15 kg-os, vagy igény esetén nagyobb kiszerelésben is csomagolják a vásárlók számára.

Az elmúlt két évben a GUMOFLEX szigetelőanyagra nem csupán magánszemélyek, de kiskereskedések és önkormányzatok is felfigyeltek, így régiószerte több helyen is segítségül hívták a munkálatok során. „A tavalyi évben többek között Martos és Bogyarét önkormányzatainak is dolgoztunk. Előbbi helyen a fa jurtákhoz, míg utóbbinál a bicikliúthoz, az iskola tetőjéhez és a kápolna környékéhez használták fel GUMOFLEX termékünket. Emellett a KOMVaK és a Povodie is használta már termékeinket munkálataikhoz. Külön öröm számunkra az is, hogy a kiskereskedelmi szektorból is felfigyelnek ránk, hiszen már az ekecsi Galant Farby-Lakyban és az újfalusi Hoffer töltőállomáson is találkozhatnak termékünkkel. Természetesen továbbra is örömmel várjuk az akár hosszútávú együttműködésre nyitott boltok vagy vállalkozások jelentkezését is“ – mondta el végezetül Rákóczi Erika.

Ha Ön is egy minőségi, könnyen kezelhető szigetelőanyagot keres, mely ráadásul bármilyen felületre felvihető, írjon üzenetet a keerflex@gumoflex.sk e-mail címre, hívja a +421 948 458 995-ös telefonszámot, vagy keresse fel a gumoflex.sk weboldalt, ahol további információkat is megtudhat az egyedi GUMOFLEX termékről.