Város Dél-komárom 2019. 11. 28.

Tisztelet a pedagógusoknak

Dél-Komáromban nem csupán az országos pedagógusnap alkalmából köszöntik a helyi oktatókat, nevelőket, de minden év novemberében a három nemzedék találkozóján is. A rendezvénysorozat több mint 35 éve indult útnak.

A november 27-i ünnepségen dr. Molnár Attila polgármester mellett, dr. Borhy László, az ELTE rektora, valamint Hajnal Dóra önkormányzati képviselő, a Humán bizottság elnöke is megköszönte a pedagógusok munkáját, hangsúlyozva, hogy hivatásuk az egyik legfontosabb társadalmi szolgálat.

Az eseményen elsőként a kilenc pályakezdő tette le esküjét, majd a nyugdíjba vonuló pedagógusokat (Juhászné Balogh Erika, Dancsné Gál Edit, Füri Imre, Fűriné Nagy Edit, Gernerné Pável Erika, Mészáros Ilona Zsófia, Nyáriné Antal Erzsébet, Regensburgerné Horváth Ildikó, Sárközi Jánosné, Tordayné Pető Annamária, Válint Zoltán, Varga Imre) köszöntötték.

A folytatásban a színes diplomák átadására kerül sor, mindazon pedagógusok számára, akik legalább félszáz évvel ezelőtt léptek a pályára.

Aranydiplomát vehetett át Varga Istvánné, a Napsugár Óvoda, valamint Vida Józsefné a Tóparti Óvoda óvodapedagógusa.

Gyémántdiplomát kapott Bagyura Józsefné, a korábbi gyermekváros pedagógusa, Buzáné Kiss Zsuzsanna, a Tóparti Óvoda óvónője (aki ősszel tragikus hirtelenséggel elhunyt, így helyette lánya, Pető Tamásné vette át az elismerést) és Horváth Attiláné a Jókai Mór Gimnázium tanára.

Udvardi Lászlóné, a Petőfi egykori pedagógusa vasdiplomát, míg városunk díszpolgára, Prohászka Marcell címzetes igazgató rubin diplomát vehetett át a városvezetéstől.

A délután során a zeneiskola valamint a szőnyi Bozsik iskola diákjai adtak műsort.

(Nyitókép: Prohászka Marcell nyugalmazott igazgató átveszi a rubin diplomát / komarom.hu)