Város Dél-komárom 2018. 01. 29.

Több fejlesztés is kezdődik a közeljövőben a liget környékén

Néhány hónapon belül szinte teljesen megváltozhat a dél-komáromi Jókai liget és környékének arculata. Az önkormányzat az elmúlt időszakban számos, a területet érintő fejlesztési forrást nyert el. A témában Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és dr. Molnár Attila Dél-Komárom polgármestere tartott közös sajtótájékoztatót.

A Jókai gimnázium teljes energetikai korszerűsítésére 230 milliót nyert a város. A projekt zárása 2020 végén várható. Szintén a liget környékét érinti a „Zöld város” elnevezésű 170 milliós beruházás is, melynek részeként nemcsak a kertészeti megújulás tanúi lehetünk majd, de a terület rendezvénytér funkciót is kap, zenepavilonnal, kiszolgáló helyiségekkel, szabadtéri fitnesz eszközökkel, továbbá megújulnak a környező utcák járdái és zöldfelületei is.

A most bejelentett elnyert pályázatok között van továbbá mikrobusz beszerzése a Gondozási Központ részére, valamint kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése 400 millió értékben. Ez utóbbi forrást közösségi terek megújítására, létrehozására, közösségi eseményekre fordítja majd az önkormányzat.

További jelentős forrást, közel 200 milliót sikerült elnyerni az Esély Otthon projekt keretében 20 db önkormányzati bérlakás felújítására is.