Mix 2017. 12. 15.

Több mint 200 gyerek karácsonyozott együtt

Évek óta szervezi a Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézménye a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportjával karöltve azt a karácsonyi ünnepséget, amelyre a helyi hátrányos helyzetű családok gyermekei kapnak meghívást. A sportcsarnokban rendezett eseményen részt vett dr. Molnár Attila polgármester, dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester és Bros Gergely katolikus plébános is. 

A meghívottak egységes csomagot vehettek át, amit nem családonként, hanem gyermekenként járt. Ebbe az édesség mellé gyümölcs is került. A Tám-Pont az ünnepséget megelőzően ajándékgyűjtést szervezett, amelyre nagyon sok felajánlás érkezett. A gyerekek játékot, könyvet és plüssállatot is választhattak korcsoportjuknak megfelelően.

„A legnagyobb támogatónk az önkormányzat, de segített a Mag-Ház, a Komáromi Szakállasok, a Raiffeisen Bank, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Mol-Lub Kft, a Solum Zrt. Külön köszönet a Horizont együttesnek, akik jótékonysági koncertjük teljes bevételét ajánlották fel. A helyi óvodák, iskolák mind bekapcsolódtak az ajándékgyűjtésbe, a bölcsődétől süteményt kaptunk. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja kvízműsorral készült, akik helyesen válaszoltak, szintén ajándékot kaptak. Jó érzés, hogy ennyien csatlakoztak hozzánk és tették szebbé a gyerekek karácsonyát” – nyilatkozta Csöngei Ildikó a gyermekjóléti intézmény vezetője.

A karácsonyi ünnepségen dr. Molnár Attila egy adventi történetet mondott el a hallgatóságnak, míg Bros Gergely atya arról beszélt, hogy a legnagyobb ajándék, amit adhatunk, az a szeretetünk.