Mix 2017. 05. 09.

Töltsd Te is szakmai gyakorlatodat Pakson, ösztöndíjjal!

A SzakGyak a Diákhálózat tanügyi programja, melynek segítségével az egyetemi hallgatók a nyári hónapokban gyakorlatot szerezhetnek a szervezet partnereinél (cégek, intézetek, hivatalok). Célja, hogy az egyetemisták az egyetemen tanultakat gyakorlatban is kipróbálhassák, kapcsolatot építhessenek a Diákhálózat partnereivel és a többi diákkal, szakmai és a személyes látókörüket pedig kiszélesítsék. A diákok így „élesben“, az egyetem falain kívül is megtapasztalhatják leendő szakmájuk kihívásait.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. az idei évben is sok szeretettel várja a Felvidékről érkező szakmai gyakorlatos diákokat. Hagyományosan két csoportot fogadnak, a tervezett időpontok:
1. csoport: 2017. július 17–30.
2. csoport: 2017. július 31.– augusztus 13.
Részvételi díj: 30 euró

Mindkét csoportba 6 fő felvidéki, nappali tagozaton tanuló, – diákigazolvánnyal rendelkező – magyar anyanyelvű, elsősorban műszaki szakirányon tanuló egyetemistát tudnak fogadni. Fontos, hogy a diákok szakiránya beilleszthető legyen az erőmű szakmai struktúrájába. Mint pl. gépész, aizálás, híradástechnika, méréstechnika, fizikus, digitális rendszerek, vegyész, irányítástechnika, villamos szakterület, munkavédelem, karbantartó mérnök, környezetvédelem stb.

Az MVM PA Zrt. az eddigiekhez hasonló ösztöndíjat biztosít a diákok számára, amely a szállást teljes egészében, az étkezési és szabadidős programok költségét pedig nagy részben fedezi. Otthonról Budapestig, ill. Budapestről való hazautazás költsége a diákokat terheli.

A szakmai program alatt a diákok megismerhetik az erőmű működését, kapcsolódó létesítményeit, tapasztalatokat szerezhetnek a saját – tanult – szakterületükön, és lehetőségük lesz szakmai kapcsolatok kialakítására. A diákok kiválasztását a szokott módon a diákszervezetek végzik, ahogy az eddigi gyakorlatok alatt. A jelentkezőktől elsősorban a személyi igazolvány fénymásolt oldalait várják (ezt az erőmű feltételei alapján kérik), egy iskolai igazolást (magyarul és szlovákul/csehül), a többi kívánt dokumentumot pedig a kompetens megbízottak küldik vissza kitöltésre.

Mivel az erőműben komoly és időigényes beléptetési, ellenőrzési rendszer van, legkésőbb 2017. május 15-ig várják a szakmai gyakorlaton résztvevők részletes személyes adatait a dhszakgyak@gmail.com címre.

További információ a www.diakhalozat.sk honlapon.

Diákhálózat