Város 2014. 06. 11.

A törzsőrmester asszony szabadidejében sem ijedt meg a betörőktől

Fél órán belül elfogták a rendőrök azt a három férfit, akik 2013. december 5-én betörtek egy dél-komáromi lakásba. A három gyanúsítottat a társasház riasztója zavarta meg. Mikor megszólalt a berendezés, elmenekültek a helyszínről.

Ekkor tartott hazafelé a Komáromi Rendőrkapitányság egyik munkatársa, akiben gyanút ébresztett a riasztó és a három férfi gyors távozása. Utánuk futott és megállásra szólította fel őket, de a gyanúsítottak autóba ültek és elhajtottak. A szabadidejét töltő törzsőrmester asszony látta, hogy a kocsi Tata felé vette az irányt. Értesítette parancsnokát, aki a tatai rendőrök segítségét kérte.

A Tatai Rendőrkapitányság egyenruhásai lezárták a Komáromból Tatára vezető utat, melynek köszönhetően elfogták a három férfit és átadták őket a komáromi nyomozóknak. A 33 éves budapesti N. Dánielt, a 32 éves budapesti R. Zoltánt és a 41 éves budapesti H. Endrét a Komáromi Rendőrkapitányságon a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

A gyanúsítottakat a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezésére a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A rendőrség a három gyanúsított ellen folytatott büntetőeljárást 2014. június 10-én befejezte, és vádemelési javaslattal továbbította a Komáromi Járási Ügyészségnek.

(forrás: police.hu, illusztrációs felvétel)