Zöld Dél-komárom 2022. 12. 06.

Tovább zöldült Koppánymonostor

Idén ünnepli fennállása negyedszázados évfordulóját a Monostori Kulturális Egyesület. Ez alkalomból dr. Molnár Attila polgármester és Czita János alpolgármester, valamint az egyesület tagjai 25 fát ültettek el a Berecz Dezső Sporttelepen december 4-én, vasárnap délelőtt.

Kőrösi Flórián az egyesület elnöke elmondta, a hátuk mögött hagyott 25 év alatt olyan kiváló közösség jött létre Koppánymonostoron, akikre mindig, minden körülmények között lehet számítani, építeni. Az egyesületnek közel harminc aktív tagja van, akik az év során számos színes programot valósítanak meg, legyen az az húsvéti ünnepkörhöz kötődő rendezvénysorozat, szüreti nap, vagy épp falunap.

Kőrösi Flórián megköszönte a városvezetésnek, hogy a legnehezebb időszakokban is ott állt az egyesület mögött, és odafigyelésével, támogatásával hátteret biztosított a koppánymonostori közösségek számára.

Ez a 25 kőrisfa az összetartozásról és a zöld szemléletről szól. Hirdeti, hogy egy természetközeli szemlélet révén tovább tudjuk erősíteni városi közösségeinket. Ezzel együtt azt is hangsúlyoznom kell, hogy Dél-Komárom civil élete kivételesen gazdag. Épp ezért fontosnak tartom, hogy az önkormányzat a kultúra és a sport támogatásának révén éltesse a helyi közösségeket, hogy azok még tovább erősíthessék, a komáromi, vagy épp a koppánymonostori és szőnyi identitást – nyilatkozta dr. Molnár Attila polgármester.

Czita János alpolgármester szerint is szimbolikus jelentőségű a faültetés, hiszen az a városrész központjában, annak szívében történt.

A környezetszépítő akciót a dél-komáromi Városgazda Kft. munkatársai is segítették.