Város Dél-komárom 2020. 01. 08.

További fejlesztés várható idén a szabadstrandon

A dél-komáromi önkormányzat tavaly, részben saját, részben pályázati forrásból nyitotta újra a koppánymonostori szabadstrandot. A fejlesztést az önkormányzat tulajdonában lévő 1000 m2 nagyságú területen valósították meg.

A mai kor követelményeinek megfelelő fürdőhelyet annak érdekében alakította ki az önkormányzat, hogy a település lakói és az ide látogatók térítésmentesen használhassák ki a Duna és a természeti környezet nyújtotta lehetőségeket. A szabadstrand kialakításával biztonságos körülmények között, megfelelő infrastruktúra mellett lehetséges a fürdőzés és a pihenés – mondta el a projekt kapcsán korábban Czita János alpolgármester, a koppánymonostori városrész önkormányzati képviselője.

A helyi igényeket figyelembe véve a szabadstrand fejlesztése jelenleg a II. üteméhez érkezett. A projekt keretében további fejlesztéseket kíván megvalósítani a város, illetve tervezi az elérhető szolgáltatások körének bővítését is. A fejlesztés megvalósítása érdekében nemrég újabb pályázat került benyújtásra. Pozitív elbírálás esetén a munkálatok még az idei esztendőben megindulhatnak.