Mix 2017. 09. 22.

Tuti tippek a felejthetetlen leánybúcsúhoz

Egy újabb megosztó témát vettünk elő: hogy is búcsúztassuk el környezetünk menyasszonyait? Több araelőhang után levonva a tanulságot, a legfontosabb szabály: olyan legyen, amilyet a menyasszony szeretne. Bizonyára nehéz saját vágyainkat figyelmen kívül hagyni, és a másik stílusának megfelelő bulit rendezni, de jusson eszünkbe, hogy mi csak egy porszem vagyunk a bemelegítés gépezetében.

Természetesen a társaságon és a szervezőbrigádon múlik minden. A menyasszony megsúgja, kiket kér a bulira, mi pedig pontosan azokat a személyeket hívjuk meg, se többet, se kevesebbet. Ha a lakhelytől eltérő városban rendezzük meg az eseményt, kirándulás jelleget is kap az egész – ugyanis ha a megszokott hétvégi szórakozóhelyen ünneplünk, esetleg olyan ismerős arcokra bukkanhatunk, akik nem véletlenül nem lettek meghívva a buliba. Sőt! Plusz izgalmat is jelent, ha a menyasszony nem tudja, merre is vezet a menet. Legyen az egy lakás, egy apartman, vagy egy nívós hotel, ha az eseményhez illően feldíszítjük a szobát, aránk királynőként érezheti magát – csodálatos udvarhölgyei körében. Ha pedig egy külső szórakozóhellyel is megkoronázzuk az estét, a VIP szektorban, előre elkészített inni- és rágcsálnivalóval tehetjük igazán élvezetessé. Első lépésként küldjünk az arának levelet a tudnivalókról. Ha költői vénával is rendelkezünk, akár rímbe is szedhetjük (Judit is egy személyre szabott változatot kapott), de lehúzhatunk a netről is ötletes sablonokat is. Majd éljük át együtt a csodálattal teli várakozást, amíg meg nem látja: hát itt búcsúztatjuk a hajadonkort. Nyilván mélyebben kell belenyúlni a pénztárcába, ha távolabb rendezzük az akciót – ne felejtsük el beleszámolni a fejenkénti költségvetésbe a menyasszonyra jutó kiadásokat is, hiszen a lánybúcsút általában a segítők állják. Viszont abszolút megéri minden centjét!
Az interneten rengeteg jó ötletet, játékot, pólómintát, kelléket találni a Nagy Nap előzeteséhez.

Összeszedtük, melyek váltak be Judit és Niki lánybúcsúján:

  1. Cumisüveg – akasszuk az ara nyakába a kedvenc nedűjével megtöltött üveget, így egész éjjelre bebiztosíthatjuk, hogy el ne felejtsen kortyolni belőle.
  2. Egyenpóló – talán felesleges pénzkidobás, tekintve, hogy a hétköznapok folyamán nem fogunk Bride to be-s, vagy Arakommandós felsőben mászkálni. Mindenesetre megadja az alaphangulatot, ha ezáltal minden lánybúcsús résztvevőről lerí, milyen akción van. Ajándék köröket, kedves szavakat és tanácsokat, izgalmas tekinteteket is bezsebelhetünk, így a javaslatunk: legyen egyenpóló, trendi fazonban, az esküvő dátumával ellátva, a menyasszony számára eltérő színben. Később majd – otthonkának használva – kellemes emlékeket felidézve csodálhatjuk magunkat a tükörben.
  3. Ajándék – a pikáns töltetű ajándékok erősen meggondolandó pillérei egy lánybúcsúnak. Amennyiben nem szeretnénk még komolyabb költségekbe verni magunkat, el lehet tekinteni az ajándék beszerzésétől. Elvégre nászajándékot úgyis kapnak majd, nem igaz? Ha mégis szeretnénk valami aprósággal meglepni a menyasszonyt, egy szép harisnyakötővel nem nyúlhatunk mellé.
  4. Emlékpohár – valami kézzel foghatót is akarunk nyújtani? Egy-egy egyedi felespohárral könnyen megoldhatjuk, hogy mindenkinek maradjon tárgyi emléke is – esetünkben az ara, Judit saját kezűleg készített, névre szóló poharakkal szállt bele az előkészületekbe.
  5. Vetkőzőfiú – javasolt kétszer is meggondolni, hogy megéri-e 10-15 perc Mágikus Miklós J showért száz eurós tételt kifizetni. Másfelől viszont mikor engedjünk a csábításnak, ha ne most? Így, mivel az észérvek és a hormonok viadalában nem tudunk győztest hirdetni, bízzuk ezt is az ara kívánságára. Mindenesetre, ha befizetünk egy szépfiúra, ne lepődjünk meg, ha tényleg indokolatlanul sokat kér, esetleg nem működik a bekészített zenéje és rögtönözve lejt egyet, sőt akkor sem, ha a barátnője lent várja az autóban – Niki lánybúcsúján is ez volt a helyzet.
  6. Limuzin – újabb programpont, mellyel különlegessé tehetjük az akciót. Nem olcsó, ismét száz eurós tételről beszélünk, de egy életre szóló élmény kerekedhet ki abból, amikor a kedvenc zenéinkre, a tetőablakból fél testtel kilógva, egyszerre érezni a friss levegő, a pezsdítő szabadság és az üdítő boldogság kombinációját. Judit búcsúztatóján imádtuk! Arra viszont ügyeljünk, hogy a limuzin árát fixen beszéljük le, mivel a kevésbé korrekt taxisok esetleg több pénzt kérhetnek a futam végén, mindenféle indok és magyarázat nélkül, mi pedig szó nélkül kifizetjük, hiszen mégsem szeretnénk, hogy balhé csússzon ezen szép napba.

És akkor térjünk ki a játékokra:

  1. Írjon fel mindenki egy kis papírkára egy emléket. Az ara húz, és fel kell ismernie, kihez kapcsolódik a sztori, majd el is kell mesélnie azt. Garantált a nosztalgikus, könnycsorgatós nevetés!
  2. Férjismereti teszt. Vonjuk be a vőlegényt is és küldjünk neki egy kérdéssort, majd a menyasszonyt kérdezzük ki, eléggé felkészült-e leendő férjéből. Ha valamire nem tudja a választ, büntetést kell végrehajtania – nem árt ezt is személyre szabni, mi az, amivel igazán, de kedvesen „kikészíthetjük” aránkat. Judit esetében népdaléneklésre, néptáncolásra is sor került.
  3. Szituációs gyakorlat! Akár lufikat, akár tejszínhabot használunk, a lehetőségek tárháza végtelen. Találjunk ki olyan élethelyzeteket, melyek a jövőben előfordulhatnak, majd adjunk hozzá „segítségként” közel sem meghatározó szavakat és eszközöket, melyekkel meg kell magyarázni a leendő férjnek, miért is alakult az eset úgy, ahogy. A vicces szófordulatok, frappáns megmozdulások és lehetetlen szókapcsolatok folyékony segédeszközzel megtoldva igazán jó hangulatot teremtenek majd.

Judit így emlékszik vissza a saját leánybúcsújára: „Minden tökéletes volt! Az elejétől a végéig minden az én személyiségemre volt szabva. Nagyon tetszett, hogy semmiről sem tudtam, az egész egy nagy meglepetés volt. Ami a szívemhez közel áll, amikor a hotel játszószobájában elevenítettük föl a közös emlékeinket és együtt teljesítettük a feladatokat. Nem az utcán, nagy közönség előtt, hanem csak mi. Hogy mit hiányoltam? Imit.J  Viccelek, ha nagyon kellene mondanom valamit, akkor a virágkoszorúmat hiányoltam, amit elvesztettem a limuzinban száguldás közben. De ezen kívül tényleg nagyon jól szervezett volt és végig jól éreztem magam. Szerintem az én lánybúcsúm mintadarab volt.”

Mindenkinek sok boldogságot kívánunk, akár házasság, akár lánybúcsú előtt álltok! Adjátok meg a módját, bárhol is vagytok!

 

-Milány Kincső-