Kultúra Dél-komárom 2021. 06. 02.

Új applikáció készült! – Camarum – Komáromi időutazó

A napokban elkészült városunk első, a helyi értékeket turisztikai szempontból is bemutató mobil applikációja. A Camarum – Komáromi időutazó a turisták és helybéliek számára is remek játékélmény, hiszen a történet nem csupán körbe vezet Dél-Komárom legjelentősebb helyszínein, de az izgalmas és interaktív kérdéseknek köszönhetően új oldaláról mutatkozik be a város. Az app Android és iOS operációs rendszerek alatt egyaránt fut.

– A fejlesztés és tesztelés mintegy 1 éven át tartott, míg elnyerte jelenlegi formáját. A letöltést követően bárki elindulhat megkeresni az elveszettnek hitt kincset, melyeket az interaktív kérdések megválaszolásával tud megszerezni. Ebben az interaktív történelmi játékban bárkiből lehet hős! A kincskeresésben segítségünkre van a „Professzor”, akinek segítségével felfedezhetjük Dél-Komárom turisztikai szempontból is fontos helyszíneit. A játék során hat útvonalat járhatunk be, az egyik ilyen a Brigetio Gyógyfürdő és környéke, a további állomások pedig: Szőny, a Csillagerőd, a leendő Brigetio Látogatóközpont, a laktanya területe, benne a Magyar Lovas Színház Komárom, valamint a Monostori erőd – tudtuk meg Nagy Nikolett turisztikai tanácsnoktól.

A jó válaszokért jutalmul újabb és újabb rangot is kap a résztvevő, így az egyszerű csavargótól egészen a bárói címig juthat.

– Most, hogy már elérhető a Camarum applikáció szeretnénk széles körben népszerűsíteni legalább egy hónapon át. Az appot bemutató reklámfilm nem csupán a közösségi médiafelületeken érhető el, de megtekinthető a Duna Áruház oldalán elhelyezett LED-falon is. Kérjük továbbá a komáromi szolgáltatókat, hogy bátran ajánlják vendégeiknek a játékot! Folyamatban van egy szórólap elkészítése is, amelyet a helyi éttermekben, hotelekben szeretnénk elhelyezni, ezzel is felhívva a turisták figyelmét az új komáromi játékra – tájékoztatott a turisztikai tanácsnok.

A munka tudományos kidolgozásában oroszlánrészt vállalt Számadó Emese, a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatója, valamint létrejöttében szakmai tanácsokat adtak a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Kft. munkatársai is.

Nagy Nikolett azt is hozzátette, jelenleg további két alkalmazás is kidolgozás alatt áll, az egyik Komárom zöld értékeit, természeti kincseit mutatja be, a másik Észak- és Dél-Komárom közös programajánló appja lesz.

Az alkalmazás elérhető App Store-ban valamint a Google Play áruházban is!