Mix Dél-komárom 2021. 09. 08.

Már letölthető a Zöld Komárom app!

Dél-Komárom önkormányzata jelentős hangsúlyt fektet a környezettudatosságra. A zöld szemlélet jegyében az elmúlt hónapok során pályázati forrásból új mobil alkalmazás készült, mely immár ingyenesen letölthető a Google Play áruházból, akárcsak az AppStore-ból.

Az app jóvoltából a város természetvédelmi és zöld területeit ismerhetjük meg, ezen belül is a helyi védettséget élvező helyszíneket, növény és állatfajokat. Az alkalmazás számos érdekes információt és tudnivalót tár elénk. A program többek közt azt is lehetővé teszi, hogy játékos kvíz formájában, tudáspróbán is teszteljük magunkat.

Gyermekek és felnőttek számára egyaránt ajánlom az alkalmazást, hiszen olyan információkat ismerhetnek meg, melyeket eddig sokszor csak szakmában dolgozók tudtak – mutatott rá Juhász Márton, a Városgazda Kft. parkfenntartási vezetője, az alkalmazás szakmai tanácsadója.

Az app fejlesztése a jövőben is folyamatosan zajlik, a tervek szerint zöld-útvonalterveket, valamint megnyitása után a közvetlen környezetünkben fellelhető helyi természeti értékeket is jelzi majd.

A projekt a Zöld Komárom-zöld jövő / TOP-7.1.1-H-ESZA-2020-01921. támogatásával valósult meg.

(Forrás: komarom.hu)