Kultúra 2022. 11. 29.

Új bemutatóra készül a GIMISZ: a Fekete Péter című, ismert komédiát adják elő

Selye János Gimnázium és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ mellett működő GIMISZ Diákszínpad új bemutatóra készül. A diákszínjátszók idén Somogyi Gyula és Zágon István szerzőpáros Fekete Péter című komédiáját dolgozták fel. A premierre 2022. december 5-én (hétfő) 19.00-i kezdettel kerül sor VMK-ban.

Bajkai Csengel Mónika rendező-dramaturg gondolatai: „Nyilvánvalóan mindenki ismeri a Fekete Pétert, vagy legalábbis a legtöbbünk ismeri, és a legtöbbünk az ikonikus vígszínházas előadást ismeri. A gyerekek meglepődtek, hogy erre esett a választás – az elmúlt években komolyabb témákkal is foglalkoztunk már a gimiszes fiatalokkal. Örülnek neki, főleg annak örülnek, hogy végre szórakoztathatnak, nem kell úgymond „komolykodni”, bár figyelmeztettem őket arra, hogy az igényes szórakoztatás pontosan arról szól, hogy akkor is komolyan veszem magam a színpadon, amikor vicces vagyok. A közönség egy vidám előadásra számíthat. Mindenkit szeretettel várunk!“

„Pierre Lenoir egy hétköznapi, egyszerű fiatalember. Egyetlen különlegessége van: ő a Fekete Péter, azaz a világ legpechesebb embere. Szerencsére. Mert így történhet meg, hogy sok-sok kipróbált munka után elszegődik inasnak, és megismerkedik munkaadója, vagyis Lucien Ouvrier húgával, Colette-tel – és Lucien is megismeri Claire-t, a fiatal gépírólányt… Szerelem, zene, tánc, egy cseppnyi fájdalom, és sok-sok örömteli kacaj…”

Koreográfus: Petra Pavlovičová
Korrepetítor: Pálinkás Andrássy Zsuzsan
Dramaturg, rendező: Bajkai Csengel Mónika

2022. december 5., 19.00
Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom
Belépőjegy: 3€