Régió 2017. 08. 18.

Új buszmegálló a vasútállomásnál Érsekújvárban

Tágasabb parkolót, korszerű autóbuszmegállót és várótermet építenek Érsekújvárban a vasútállomás közelében – írja az Új Szó. – A járási székhelyre érkezők így a vasútállomásnál szállhatnak fel az autóbuszra.

Az Arriva Nové Zámky Részvénytársaság kérésére kiadták az építési engedélyt, mely összhangban van a városrendezési tervvel. Évek óta komoly gondot okoz a parkolás az állomásra érkezőnek. Ezt a problémát úgy oldanák meg, hogy az egykori dohánygyár melletti területen nyitnak új, hetvenhat férőhelyes parkolót. A modern buszmegállón tizennégy felszállóhely, négy leszállóhely és öt állóhely lesz az érkező tömegközlekedési járműveknek. A vasútállomás és a postahivatal közelében további huszonhárom parkolóhelyet jelölnek ki. A beruházó az egyszintes autóbusz-megálló és a váróterem melletti területet parkosítani szeretné, és kerítést emelnek a vasúti sínek, valamint az új létesítmény közé.

Az utasok a Milan Rastislav Štefánik utca felől közelíthetik meg az autóbusz-megállót, a közlekedést biztonságosabbá teszik azzal, hogy korszerűsítik a kereszteződést és a megvilágítást. A tervek szerint új, jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyet építenek.

Fotó: ÚjSzó

 

Szólj hozzá!