Mix Dél-komárom 2019. 11. 11.

Új egészségügyi szűrőprogram indult Dél-Komáromban

A témában nemrég dr. Kreft-Horváth Loránd háziorvos, egészségügyért felelős alpolgármester tartott előadást a helyi Nőklub összejövetelén.

Megtudtuk, hogy az önkormányzat sikerrel nyújtott be pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „Három generációval az egészségért” elnevezésű pályázati projektben.

Ennek lényege, hogy az adott településen dolgozó háziorvosok praxisközösséget hoznak létre, így segítve egymás betegeit, akár négyszemközti foglalkozásokkal, akár közös egészségügyi programok szervezésével.

Dél-Komáromban dr. Zsilka Ilona, dr. Jánosi Anita, dr. Paksi Magdolna, dr. Bíró Barnabás és dr. Kreft-Horváth Loránd vesznek részt a projektben.

– A szűrővizsgálatok elsősorban a magas vérnyomásra, a cukorbetegségre, a szív- és érrendszeri betegségekre, az idős kori demenciára, valamint az érszűkületre fókuszálnak, de diétás tanácsadást is tartunk. A gyerekek körében pedig főként az elhízás veszélyeire, a mozgás és a megfelelő táplálkozás fontosságára hívjuk fel a figyelmet – mondta dr. Kreft-Horváth Loránd.