Kultúra Dél-komárom 2021. 10. 13.

Új előadással készül a hétvégére a Magyar Lovas Színház Komárom

A teátrum október 15-én és 16-án, mindkét napon 18.00 órai kezdettel mutatja be Márkos Attila – Barcsik Valéria Fej nélküli lovas című darabját.

A mű írójától, Márkos Attilától megtudtuk, az előadás premierje még 2018. áprilisában volt, mely rendkívül nagy sikert hozott a színház számára.

A mű csak címében hasonlít az ismert történethez, az Álmosvölgy legendájához, továbbiakban semmi más kapcsolódási pont nincs a kettő között.

Barcsik Valéria különleges és kiváló zenéje külön élményt nyújt a nézők számára, mégis egy egységet létrehozva a darabban, amely időnként a humort sem mellőzi a történetben.

A történet szerint egy kisvárosban több száz éve él egy legenda arról a magyar vitézről, aki a török elleni harcban az ellenség szablyája által elvesztette fejét, de teste nem esett le a lóról és lova visszahozta a lovasát.

Amikor az emberek befogták a lovat és leemelték a hátáról a lovasát, annak nyeregtáskájában rengeteg aranytallért és drágakövet találtak. A kisváros lakói eltemették a fej nélküli vitézt, megadva testének a végső tisztességet. A talált kincsből építettek a főtérre egy házat, és a homlokzatára „a tisztesség háza” felírat került. Nagy egyetértésben ezen a napon elöljárót választottak maguk közül, aki esküt tett arra, hogy a kincset gyarapítani fogja és semmiben nem lesz hiány és ha bármikor ezután a város lakóit igazságtalanság, vagy békétlenség érné. Ha mégis így lenne, akkor jelenjen meg a fej nélküli lovas szelleme, ő tegyen igazságot és vegyen mindent vissza, amit adott. Egyszer csak minden megváltozott és ettől a pillanattól válik igazán izgalmassá és érdekesé a történet…


A fordulatos és tanulságos sztori különleges díszlettel kerül bemutatásra, természetesen lovas jelenetekkel, kiváló szereplőkkel, fogatokkal és minden olyan technikai megoldással, ami eddig is jellemző volt a Magyar Lovas Színház Komárom előadásaira.

További információ a társulat Facebook oldalán, illetve a színház honlapján olvasható!