Sport 2023. 12. 20.

Új hőszivattyús rendszer a kajak-kenu klubban

Kedden hivatalosan átadásra került az új hőszivattyús rendszer az észak-komáromi kajak-kenu klubban. A 203 ezer eurós fejlesztés 95 százalékát uniós támogatásból fedezte az önkormányzat, az épület tulajdonosa.

A régi fűtésrendszer már elavult volt az épületben, szükséges volt a teljes rekonstrukciója, geotermális energia felhasználásával. A gázkazán cseréje talaj-víz típusú hőszivattyúra jelentős mértékben csökkenti a hőtermelésre használt gázfogyasztást az épületben. A hőtermelésre használt meleg az épület közelében kialakított mélyforrásokból érkezik majd, amelyet hőszivattyú közvetít az épület fűtési rendszerébe.

Demin Viktor, a klub elnöke megköszönte az önkormányzat segítségét. Hozzátette, azon dolgoznak, hogy tovább fejlődjön a klub központja. Keszegh Béla polgármester kiemelte a klub érdemeit, nem csak az élsport terén vannak kiváló eredményeik, de sok gyerekkel is foglalkoznak. Jelenleg két pályázati támogatás fut a központban, a fűtésrendszer felújításán kívül egy másik sikeres pályázat is folyamatban van. A város mindent megtesz azért, hogy a sportlétesítmények a legjobb körülményeket biztosítsák a sportolásra, emellett környezetbarát és hatékony módon működhessenek- tette hozzá a polgármester.

Erik Vlček, hatszoros kajak olimpikon, városi és parlamenti képviselő hangsúlyozta a sport támogatásának fontosságát. A klub további fejlesztési terveiben is részt vállal, amely keretén belül egy újabb nagyobb fejlesztés valósulhat meg a klubban.

Forrás: Komárom Város FB