Mix Dél-komárom 2022. 08. 05.

Új Insta-pontokat és fotófalakat helyeztek ki Dél-Komáromban

A felületek a város turisztikailag frekventált területeire kerültek ki.

A Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. összesen öt fotófallal, és tíz Insta-ponttal várja a városba érkező turistákat.

A fotófalakat a Csillagerőd parkolójába, a Monostor erőd udvarára, a Brigetio Gyógyfürdő gyermekmedencéje mellé, a Városháza előtti Szabadság térre, valamint hamarosan megnyíló, a páratlan helyi ókori leleteket bemutató Brigetio Látogatóközpont elé helyezték ki a szakemberek.

A paravánokon a Szuronyffy Szaniszló és a komáromi kisleány című helytörténeti mesekönyv hősei szerepelnek, ezzel is erősítve a helyi identitást. Valamennyi felületen megtalálunk egy-egy az adott területhez kötődő magyar, angol és német nyelvű ismeretterjesztő rövid leírást is.

Az Insta-pontok a város tíz helyszínén állnak. Így többek közt a Csillagerődben, a Monostori erődben, a Brigetio Gyógyfürdőben, a WF Szabadidőparkban, a Magyar Lovas Színház Komárom előtti téren, a Jókai ligetben, a Rüdiger tó partján, a Szabadság téren, a Jókai téren valamint a Brigetio Látogatóközpontnál lőhetünk egy-egy fotót.