Kultúra Dél-komárom 2021. 10. 01.

Mesekönyv készült Dél-Komáromról

A város kitüntetett helyszíneit bemutató Szuronyffy Szaniszló és a Komáromi Kisleány című kötetet Szabó Olivér vetette papírra és Bartha Zsanett illusztrálta – írja a komarom.hu.

A kiadványsorozat első részében a komáromi kisleány Luca, Szuronyffy Szaniszló „békebeli tüzértiszttel” járja végig a várost és fedezi fel Komárom történelmi és turisztikai jelentőségű helyszíneit gyerekszemszögből. A könyvet megoldandó feladványok, érdekes rejtvények is színesítik.

A mesefüzethez kapcsolódik egy színező, amit a gyerekek fantáziájuk szerint kiszínezhetnek, illetve egy sétáló térkép, melynek segítségével az egész család a meseszereplők nyomába eredhet és bejárhatja a várost, ahogy Szaniszló és Luca is teszik a történetben – mondta el a kötet kapcsán Benedek Nagy Nikolett turisztikai tanácsnok.

A kaland folytatódik, Lucáék a jövőre megjelenő második részben komáromi történelmi személyekkel találkoznak majd, köztük Jókai Mórral, Klapka Györggyel, Alapy Gáspárral, Lehár Ferenccel, Egressy Bénivel, Selye Jánossal és Czibor Zoltánnal.

A mesekönyvhöz és a hozzá kapcsolódó kiadványokhoz a dél-komáromi Tourinform irodában juthatnak hozzá az érdeklődők. A tervek szerint a kiadvány a komáromi vendéglátó helyeken, szolgáltató egységekben, helyi óvodákban és általános iskolákban is hozzáférhető lesz.