Mix 2018. 06. 26.

Új képzés a Selye János Egyetem Tanárképző Karán

A 2018/2019-es akadémiai évben új szakkal bővül a Selye János Egyetem Tanárképző Karának palettája. Az idén akreditált képzés a Pedagógia és köznevelés nevet viseli, amelynek elvégzése után a hallgatók első fokú főiskolai képesítést és bc titulust szerezhetnek majd. Június 30-ig még lehet jelentkezni!

Az egyetem új tanulmányi programja azokat célozza meg, akik az oktatási intézményekben, vagy olyan közintézményekben, illetve civil szervezetekben kívánnak hivatást vállalni, melyek gyermek-és ifjúságsegítéssel, felzárkóztatással foglalkoznak.

A Pedagógia és köznevelés szak hiánypótló a szlovákiai magyar oktatási és közművelődési rendszerben, hiszen lehetőséget teremt arra, hogy az itt végzettek a nevelő-szervező munkához szükséges többrétű képességeket szerezzenek.

A tanulmányi program átfogó pedagógiai, szociológiai és pszichológiai elméleti képzést ad azok kezébe, akik iskolai klubokban, kollégiumokban, gyermekotthonokban, szabadidőközpontokban, kultúrházakban, egyházi intézményekben kívánnak elhelyezkedni. Az újonnan induló szak erőssége, hogy a mindennapokban használható gyakorlati képzést is nyújt a hallgatóknak.