Város 2023. 12. 29.

Új kezelő a katolikus temető élén – januártól a Somnia veszi át Földestől a temető irányítását

Január 3-tól új kezelője lesz a komáromi katolikus temetőnek. A katolikus egyház, a terület tulajdonosa az elmúlt 20 évben a JUDr. Földes Sándorhoz tartozó  Cintoríny Komárno kft.-re bízta a temető gondozását, melynek a szerződése az év végén jár le. Az új évtől SOMNIA centrum no. veszi át a temető irányítását.

A távozó kezelővel több vitás kérdése is akadt az egyháznak, ezért előfordulhatnak kellemetlenségek, ami miatt a hozzátartozók türelmét kérik. A temető új kezelői igyekeznek mihamarabb rendezni a körülményeket és a temetőn belüli állapotokat is fokozatosan javítani szeretnék. A temetőn belüli elérhetőséget is igyekeznek mihamarabb biztosítani, de a korábbi szolgáltató távozása miatt előfordulhat fennakadás.

Az esetleges kérdéseikkel az új kezelőhöz fordulhatnak munkaidőben: Denisa Kajanová 0905 545 040 A többi temető kezelője változatlan, a református, az evangélikus és a zsidó temetők ugyancsak az egyházak tulajdonában van, a kezelőjük Ryšavý Boldizsár. Az őrsújfalui, gadóci, kavai és cserháti temetők az önkormányzathoz tartoznak és ezekről a temetőkről Komárom város gondoskodik.

Bízunk benne, hogy az új kezelő végre méltó körülményeket biztosít majd a katolikus temetőben, amelynek állapota általános közfelháborodást okozott az elmúlt években városunkban.