Város Dél-komárom 2023. 12. 06.

Új lakóotthon élpült Dél-Komáromban

Átadásra került a „Kemence Melege” projektben megvalósított lakóotthon Dél-Komáromban a Kosztolányi utcában. Az átadó ünnepségen Schmelcz Gézáné, a Kemence Egyesület elnöke köszönetét fejezte ki a projekt támogatóinak, kiemelve, hogy ez az első támogatott lakhatás a járásban, amely 12 fogyatékkal élő személynek nyújt otthont.

A 300 millió forintos „Kemence Melege” program 12 fogyatékkal élő személy támogatott lakhatásáról szól, továbbá egy szociális alapellátó létrehozását is magában foglalja.

Dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere büszkén említette, hogy Komárom Európa egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa, a város erejét a civil közösségek adják. A Kemence Egyesület projektje kimagasló a településen megvalósult fejlesztések között.

A Vármegyei Közgyűlés elnöke, Popovics György kiemelte, hogy most kezdődik a valódi kihívás, amikor a lakók beköltöznek, és meg kell teremteni számukra a minőségi életet.

Dr. Kancz Csaba főispán beszédében elmondta, hogy a Kemence Egyesület nem csupán egy pályázatot valósított meg, hanem munkahelyeket teremt és otthont biztosít az érintettek számára.

– A támogatott lakhatást olyan fogyatékkal élő felnőttek vehetik majd igénybe, akik dolgoznak, így részben képesek magukat ellátni, ám a mindennapokban támogató segítségre szorulnak – tette hozzá Schmelcz Gézáné elnök.

Az ünnepség szalagátvágással zárult