Mix 2019. 07. 16.

Újabb fejlesztésekkel várja a strandolókat a Komáromi Termálfürdő

A strandszezon beköszöntével ismét friss újdonságokkal várja a strandolókat a Komáromi Termálfürdő. A közelmúltban megvalósult korszerűsítések több részleget is jelentősen érintettek: lecserélték az úszómedence szűrőberendezését, megnőtt a parkolási lehetőségek száma, a büfé környezetbarát szemléletre váltott, valamint egy új szórakozási lehetőség is felütötte fejét. 

A város központjában található Komáromi Termálfürdő az elmúlt egy évben több olyan újításon is átesett, melyek a fürdőzési élmény javítása mellett a modern szemlélethez való közelítést egyaránt magába foglalja.

“Egyik legfrissebb újdonságunk az úszómedence szűrőberendezésének cseréje, mely során új filterek, motorok és csövek kerültek a régiek helyére. Mindezeknek köszönhetően javul a víz tisztasága és minősége, nagymértékben javítva ezzel a fürdőzési élményt is. A közelmúltban elvégzett vizsgálatok pedig immáron hivatalosan is kimutatták vizünk gyógyító hatását. Egészen konkrétan a bártfai (Bardejov – a szerk.) vízhez hasonlították – avatott be az egyik legfontosabb fejlesztésbe Vörös Magda, a Komáromi Termálfürdő vezetője.

További jelentős újításnak számít az a nagyjából 80 méter hosszú átjáró, mely a Selye János Egyetem melletti gyűjtőparkolót köti össze a stranddal, ami így egy sok éves nehézséget oldott meg. “A parkolóhelyek hiánya egy állandóan jelentkező probléma volt a nyári időszakban, most pedig, hogy hamarosan fizetős lesz a strand előtti parkolás, még égetőbbé vált a megoldása. Az átjárónak köszönhetően vendégeink ezután is ingyenesen parkolhatnak majd a strand közelében, ráadásul a helyek száma is lényegesen megnőtt” – mondta Vörös Magda.

A különböző méretű és típusú, összesen hét darab medence mellett a strandon nyújtott szolgáltatások között továbbra is megtalálható a finn- és infraszauna, a masszázs, a manikűr, a vízesés, a beach volleyball és a pingpongasztal is. Az elmúlt évek egyik legnagyobb újdonsága után pedig most újabb dologgal bővült a tárház: “A tavalyelőtt átadott hárompályás csúszda töretlenül a strandolók egyik kedvenc szórakozási lehetősége. A közelmúltban pedig egy Teqball asztallal is gyarapodtunk, ami egy új és látványos, futballalapú sport nélkülözhetetlen kelléke” – mesélt a legnépszerűbb időtöltési lehetőségekről a termálfürdő vezetője.

A komáromi strandon az elmúlt egy évben nem emelkedtek az árak, ennek ellenére folyamatosan igyekeznek újabb és újabb attrakciókkal szolgálni a vendégeknek. “Ami biztos, hogy több alkalommal is megrendezésre kerül majd aquafitness a jövőben, melyeket Szlávik Évi tréner tart majd meg. De ezen kívül is tervezünk még további programokat a fürdő területén” – mondta a nyári eseményekkel kapcsolatban Vörös Magda.

A többi újdonság mellett a strand büféje is jelentős átalakuláson esett át, hiszen immáron minden egyes szegletében a környezettudatos mindennapok felé nyit. Az ekocsomagolást használó büfében megtalálhatók környezetbarát poharak, tálcák, evőeszközök és szalvéták is, de a kínálat is nagymértékben átalakult. “Rendkívül széles ételkínálattal várjuk vendégeinket, melyekben a pizzák, lángosok, halak, sajtok és a különböző húsok is megtalálhatók. Hamarosan pedig már kézműves hamburgerek is kaphatók lesznek” –  mondta el a strand büféjének vezetője, Keseg Ricsi.