Város 2021. 06. 25.

Újabb felújításokon esnek át Komárom történelmi épületei

Évek óta folyamatos zajlik Komáromban a történelmi épületek felújítása és ez idén sincs másképp. A rekonstrukciók a Tiszti pavilont, a Zichy palotát és az erődöt is érintik.

A Tiszti pavilon első homlokzatának rendbe tétele után most az oldalsó, az Anglia park felőli része kerül restaurálásra. Erre 200 ezer eurót különített el a város.

Folytatódik a Zichy palota felújítása is, most a Szentháromság szoborral szemben található felső rész homlokzata lesz felújítva közel 100 ezer eurós tételben.

Az erőd esetében folyamatban van két nyertes pályázat is, a kaszárnya tetejének utolsó részének felújítása, továbbá egy másik projekt, ami keretén belül egy új turisztikai központ is létesül. A villamos művek egy trafóállomás kiépítését is vállalta, ami egy kulcsfontosságú alapja a további fejlesztéseknek. Ezek a tételek megközelítik a 2 millió eurót.

Emellett nemsokára elkezdődhet a Poliklinika teljes tervdokumentációjának elkészítése is, ami közel 150 ezer euróba kerül. A dokumentáció év végéig készülhet el, majd ezt követően tervezhető a szakaszos felújítás.

(Keszegh Béla Facebook oldal)