Mix Dél-komárom 2022. 07. 12.

Újabb összefogás Anettért: robotterápia adott reményt a dél-komáromi kislánynak

A sütinapon összegyűjtött adományoknak köszönhetően megkezdhette az intenzív terápiát a dél-komáromi Móricz Anett – írja a kemma.hu.

Anett egy műtétet követően teljesen lebénult, és azóta is csak pár lépést tud megtenni. Egy rendkívül költséges robotterápia adott reményt a kislánynak és családjának.

Édesanyja, Adamek Tünde a napokban Facebook-oldalán tett közzé videót Anettről, aki megerőltető kezeléseken vesz részt. Mint írta, Anett elindult a kitűzött célja felé vezető úton. A napi 3 órás terápia végére mindig nagyon elfárad, mégis tele van energiával és küzdeni akarással. A terapeuták szerint az izmok erősítése nem mindig lesz látványos, de a türelem rózsát terem.

Anettért szombaton (07.16.) rendeznek jótékonysági futást. Minden mozogni és segíteni szándékozót várnak a Rüdiger-tónál, 8 és 12 óra között. Az esemény nem verseny, ezért nincs megszabott nevezési díj, vagy meghatározott táv. A kihelyezett gyűjtődobozba mindenki saját döntése szerinti adományt dob be és annyit fut, sétál, amennyit szeretne. A rendezvényen akár kutyával is lehet futni. Minden csatlakozó frissítőt és emléklapot kap.

Az is segíthet, aki ezen a napon nem ér rá: a Facebook-eseménynél megadott számlaszámra utalhat tetszőleges összeget. Ezt követően teljesíteni kell a távot, és lemérni azt egy applikációval. A lakcím egyeztetés után a szervezők emléklapot küldenek számára.

Az első intenzív kezelésre a júniusi sütinapon már összegyűlt az összeg, de Anettnek valószínűleg évekig járnia kell a kezelésekre. Akkor egy emberként fogtak össze a komáromiak és több mint 3 milliót gyűjtöttek a gerincműtött Anett kezelésére.

(Forrás: kemma.hu)