Kultúra Dél-komárom 2022. 09. 20.

Újra Kockanapok – Lego építmények kiállítása Dél-Komáromban

Három év után újra Dél-Komáromba érkezik a Kockanapok LEGO® építmények kiállítása és játszóház. A rendezvény szeptember 24-én és 25-én, reggel 9 és este 18 óra között várja az érdeklődőket az Arany 17. Rendezvényközpontban. Ez a legnagyobb magyarországi kiállított gyűjtemény!

A legutóbbi komáromi Kockanapok óta eltelt időszakban több száz építménnyel bővülve ez lesz a rendezvénysorozat eddigi legnagyobb kiállítása! A látogatók 2 millió kockából láthatnak elképesztő egyedi alkotásokat és különleges gyári készleteket. Kicsik, nagyok, idősek, fiatalok egyaránt találhatnak kedvencet a változatos témáknak köszönhetően.

A tárlat egyedi formában mutat be film és videojáték-jeleneteket. A látogatók találkozhatnak Harry Pottertől a Marvel és DC világ szuperhősein keresztül a Csillagok háborúja ikonikus jelenetei mellett filmklasszikusokkal is, mint például Kevinnel a Reszkessetek betörőkből.

Gigantikus építmények tekinthetők meg a világ csodái és ismert épületei közül. Továbbá a gépeket, járműveket kedvelők is kedvükre szemezgethetnek a végeláthatatlan kollekcióban. Megannyi mozgó építmény is kiegészíti a kiállítás színes anyagát.

Magyarországon egyedülálló kreatív foglalkoztató és játszóházban játszhatnak a Kockanapok rendezvényen résztvevők. A különböző méretű mozaiképítések mellett lehetőség van egyedi tervezésű építmények összerakására is, valamint, aki útmutatás nélkül kíván építeni, a hegynyi ömlesztett kocka segítségével semmi sem szabhat határt képzeletének.

A fiatalabb korosztálynak pedig játszószőnyegen, Duplo® építéssel van lehetőségük szüleikkel együtt minőségi időtöltésre.

A rendezvény 2 éves kor alatt ingyenesen látogatható, 2 éves kor felett a jegyár egységesen 1300,- Ft /fő.

Jegyek a kiállítás ideje alatt, a helyszínen (Dél-Komárom, Arany János utca 17.) kizárólag készpénzért válthatók!