Mix 2017. 11. 14.

Kockanapok Komáromban – KÉPEKKEL

Két napon át a LEGO volt a főszereplő az Arany 17. Rendezvényközpontban, ahol városrészletek, ismert szobrok, filmekben  látott jelenetek köszöntek vissza. Az érdeklődők nem csupán egy kiállítást láthattak, ha kedvük tartotta, akkor maguk is alkothattak.

Tíz éve fertőzte meg a LEGO-láz a kiállítás gazdáját, Zentai Ferencet, ami két évvel ezelőtt a Kockanapok elindulását eredményezte.

Csillagok háborúja rajongó voltam, és mindent gyűjtöttem, ami a filmhez kapcsolódott. Eredeti szakmám grafikus, így szeretek alkotni, ezért a LEGO-ra esett a választásom. Először Star Wars LEGOkat vásároltam, majd minden mást is. Szeretem a kész termékeket, de azokat is, amiket én rakhatok össze a saját elképzelésem alapján” – vallotta Zentai Ferenc.

Persze egy idő után a gyűjtemény kinőtte a lakást, ekkor jött a kiállítás ötlete. Két év alatt 20 helyszínen fordultak meg.

„Mindig elvegyülök a látogatók között, és „kihallgatom” őket, hogy kinek mi tetszik, mi nem tetszik, mit szeretne látni. Ezt próbálom azután összeegyeztetni a saját ötleteimmel. Bajban vagyok a lányos témákkal, mert az nagyon távol áll tőlem, de tudom, hogy erre is igény van. Mindezt munka és család mellett csinálom, napi 3-5 órában. A LEGO-ban az a legjobb, hogy örök, újra felhasználható, összerakható. Jó példa erre a saját 7 éves fiam, akinek ma a dinók tetszenek, holnap pedig a traktorok. Amíg a dinós korszakát éli, addig azokat rakom neki össze, ha vált, akkor szétszedem és mást építek” – tette hozzá Zentai Ferenc, aki elárulta a LEGO esetében is működik a rejtett marketing, a gyerekeknek azt tetszik a legjobban, ami trend.

Az alkotó egyébként most is nagy munkában van, LEGO-ból szeretné megépíteni a Gyűrűk ura teljes történetét, ami 60 méternyi apró kockát jelent majd a gyakorlatban. Jelenleg ebből 6 méter készült el.

Képgaléria: