Oktatás 2022. 12. 22.

Újra röplabda-maratont tartottak a Selye János Gimnáziumban

A karácsonyi szünet előtt, tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a már hagyományosnak mondható 24 órás röplabda-találkozó a Selye János Gimnázium tornatermében. A rendezvény szervezését idén is Fiala Andrea tanárnő és Gyurenka István tanár úr vállalta fel. Ebben az évben 2022. december 20-án, keddi napon, pontban déli 12 órakor vette kezdetét az egynapos szórakozás. Az idei rendezvény azért is volt érdekes, mert iskolánk lány röplabda csapata megnyerte a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos röplabda Bajnokságát, s fiúk a 2. helyen végeztek.

Fiala tanárnő a játékosokat úgy osztotta be tíz csapatba, hogy minden csapat nagyjából azonos játékerőt képviseljen. A torna során az különböző színű csapatok mérték össze tudásukat, játékkedvüket. Vendégeink voltak a komáromi röplabdacsapat játékosai.

A találkozót Keszegh Béla, Komárom város polgármestere, és Fonód Tibor, a Selye János Gimnázium igazgatóhelyettese nyitotta meg. A kora esti órákban kezdődtek a „gálameccsek”, meghívott vendégjátékosokkal. Először az iskola öregdiákjai mérkőztek meg egymással, majd a fiatalok következtek. Ezen meccsekkel párhuzamos időben érkezett meg a Szülői Szövetség által támogatott pizzaszállítmány, amivel mindenki csillapíthatta étvágyát, és pótolhatta a már elhasznált energiáit.

A gálameccsek végeztével folytatódtak a körmérkőzések az egyre fáradó, és idővel álmosodó, de nem kevésbé lelkes játékosokkal egészen reggel nyolcig, amikor is a komáromi Munka Utcai Alapiskola tanulói és a Selye János Gimnázium alsó tagozata mérkőzött meg egymással.

Végezetül mindenki felhasználhatta megmaradt energiakészleteit a „best of” meccseken, amelyek után ünnepélyesen lezárult az idei 24 órás röplabda-találkozó. A találkozó végén Csonka Lajos mérnök úr, a Com-Therm vállalat képviselője köszöntötte a résztvevőket; jelen volt továbbá dr. Kiss Tamás, iskolánk egykori diákja is. Zárszóként Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója meghirdette a következő, 13. röplabda-maratont, amely 2023 decemberében kerül majd megrendezésre.

A nagy sikerre való tekintettel biztos vagyok benne, hogy az összes résztvevő már alig várja a jövő évi játékdömpinget, amely évről évre egyre népszerűbb, és egyre több diákot mozgat meg. A rendezvény fő támogatói: Com-Therm vállalat, Kiss Tamás doktor úr – Public Health Consulting, Komárom város önkormányzata, VATAR IT Kft., Chocomaze és a Selye János Gimnázium Szülői Szövetsége – köszönjük minden kedves támogatónak, aki hozzájárul a rendezvény sikeres lebonyolításához.

-sjg-