Város Dél-komárom 2023. 04. 27.

Ünnepi közös testületi üléssel kezdődtek az idei Komáromi napok

Április 26-án megkezdődött a Komáromi Napok rendezvénysorozat közös testületi ülésével Észak- és Dél-Komáromban. Az ünnepi alkalmon átadták az idei Díszpolgári kitüntető címeket, a Pro Urbe elismeréseket és a Polgármesteri díjakat a dél-komáromi Csillagerődben.

A testületi ülésen dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete Komárom Város Díszpolgára címet adományozott Hamrák Zsófiának, korábbi önkormányzati képviselőnek, tanácsnoknak, bizottsági elnöknek és Szabó Ferencnek, az Egressy Fúvószenekar Karnagyának és az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárának.

Pro Urbe díjat vehetett át dr. Schler Szilvia, gyermekorvos, Vas Gyuláné, a Komáromi Nőklub elnöke, Benczik Attila, a Szőnyi Dolgozók Horgász Egyesület elnöke, a Komáromi Horgászegyesület, és Kőrösi Flórián, a Monostori Kulturális Egyesület elnöke.

Az idei évben három Polgármesteri díj talált gazdára. Így elismerésben részesült Dikász Lászlóné, a Koppánymonostori Őszirózsa Nyugdíjasklub vezetője, a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők Egyesülete, valamint a Szőnyi Alkotóműhely.

Észak-Komárom városvezetése Pro Urbe-díjjal ismerte el Gráfel Lajost, a komáromi erődrendszerér végzett évtizedes szolgálatáért, valamint posztumusz Szénássy Árpádot. Polgármesteri-díjat kapott Fabó Mária és a Szinnyei József Könyvtár csapata, dr. Máthis Krisztián professzor, dr. Csekes József, Gálik Gábor, valamint Fuisz Attila.

Az ünnepi műsorban közreműködtek az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendéke, a komáromi szekeresgazdák és huszárok, valamint a városi rendőrség és a közterület-felügyelet munkatársai. Az ünnepség a Klapka indulóval zárult.

Az ünnepi testületi ülés nyitotta meg hivatalosan a Komáromi Napok rendezvénysorozatot, amelyet hagyományosan 1992 óta tart a ’49-es dicsőséges tavaszi hadjárat emlékére közösen Észak- és Dél-Komárom.