Régió 2014. 01. 05.

Változások a vonatjegyek internetes vásárlásában

Ügyfél barátabbá vált a közelmúltban a vonatjegy internetes megvásárlása. Amennyiben a jegyet nem használjuk fel, akár az interneten is vissza lehet azt szolgáltatni, visszatérítés ellenében.

A Szlovák Vasutak az utóbbi napokban kibővítették internetes szolgáltatásaikat. Ennek értelmében a a heti- és havijegyeket akár már otthon is megvehetjük és kinyomtathatjuk, leghamarabb 60 nappal annak felhasználása előtt a www.slovakrail.sk internetes portálon. Más jegyeket már 2004-től meg lehetett vásárolni virtuálisan.

Az új rendszer ugyanakkor sokkal rugalmasabb a réginél: ugyan továbbra is egy konkrét vonatra kell jegyet venni, azonban utólag módosítani lehet az útvonalat és a felhasználni kívánt járatokat. Legkésőbb tizenöt perccel az indulás előtt is meg lehet vásárolni a jegyeket, továbbá ha nem használjuk azt fel, egy online formanyomtatványt kitöltve, a jegy árának visszatérítését lehet kérni a vasúttársaságtól. Az év első felében Csehországra is szeretnék kiterjeszteni a szolgáltatásokat.

A társaság célja, hogy 2014 végére 5,5 százalékot tegyenek ki a teljes forgalomból az interneten keresztül vásárolt jegyek. Az előző évben harmadával sikerült emelni a teljes netes forgalmon.

(forrás: sita, illustrációs fotó)

Szólj hozzá!