Mix Dél-komárom 2019. 02. 20.

Vándorkiállítás keretén belül ismerkedhetnek meg Komárom kincseivel a diákok

Hétfőtől két héten keresztül a Petőfi Sándor Általános Iskola aulájában lesz látható az a vándorkiállítás, amelynek köszönhetően csaknem 40 helyi kincset ismerhetnek meg közelebbről a komáromi diákok – írja a komaromhirado.hu.

A komáromi városvezetés még 2013-ban döntött úgy, hogy megalakítja a Komáromi Értéktár Bizottságot, amelynek javaslatára az elmúlt években számos kincs került be a hely értéktárba. Az eddig felvett értékekből vándorkiállítást terveztek, melynek első állomása a Petőfi Sándor Általános iskola.

„Csaknem negyven értéket mutat be az a tíz úgynevezett roll-up, amely a 2013 és 2018 között a Komáromi Értéktárba felvett kincseket tartalmazza. A tablókon fotók és egy rövid leírás segítségével ismerhetik meg a gyerekek a kincseket, emellett egy 45 perces előadás keretén belül is megismerkedhetnek a komáromi diákok a helyi értékekkel” – mondta el a Helyi Híradóknak Számadó Emese, a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatója.

A tárlat két héten keresztül a Petőfi Sándor Általános iskolában lesz látható. Ezt követően márciusban a Boszik József Általános Iskolába, áprilisban pedig a Jókai Mór Gimnáziumba látogat.

A vándorkiállítás a tervek szerint 2020 végéig minden komáromi általános és középiskolába eljut.

(komaromhirado.hu)