Város 2019. 06. 25.

Várhatóan egy évig forgalomkorlátozás lesz érvényben a Vág-hídon

Június 26-tól forgalomkorlátozás lép érvénybe a komáromi Vág-hídon, mely értelmében a 15 tonnánál nagyobb közlekedési járművek nem kelhetnek majd át rajta. A korlátozással várhatóan 2020 májusáig kell számolni. 

A diagnosztikai vizsgálatok eredményei alapján a Szlovák Útkezelő Vállalat kezelésébe tartozó Vág-híd a második legrosszabb, VI. fokozatú besorolást kapta a hét fokozatú skálán. Emiatt csökkenteni kell az I/63-as úthoz tartozó Vág-híd terhelését. Korábban egy réteget távolítottak el a híd felületéről, ezzel tehermentesítve, most forgalomkorlátozás lép érvénybe, melyet a korábbi 25 tonnás korlátozás helyett egy B25 – 15 t jelzésű tábla fogja jelezni.

A forgalomkorlátozás június 26-án, szerdán délelőtt 10 órától lép érvénybe, és tart majd egészen a híd aládúcolásáig, amire az útkezelő vállalat előrejelzése szerint 2020 májusában kerülhet sor (a versenytárgyalás kiírását és/majd a tervdokumentáció elkészítését követően). Ezután kezdődhet csak meg a híd esetleges teljes körű felújítása, közölte Lucia Karelová, a Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC) szóvivője. Erről azonban még nem ismertek a részletek.

Az elkerülő utat sajnálatos módon csak a későbbiekben fogja kijelölni a vállalat, ami szintén fennakadásokat okozhat.

Erre a város figyelmeztette az illetékeseket és a rendőrség segítségét is kérte a forgalom irányításában.

(Komárom Város Facebook oldal)